15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Πορτογάλος δεξιός πρωθυπουργός όπως κι ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα αποφασίσει αν θέλει να είναι μέλος της ευρωζώνης

Ημερομηνία:

Εναπόκειται στην Ελλάδα να επιλέξει εάν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης ή να αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση, εκτίμησε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κοέλιου, ένα 24ωρο μετά το «όχι» των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα.

«Επαφίεται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί ή όχι να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, εάν θέλει ή όχι εξωτερική βοήθεια με όρους που οι κανόνες της ευρωζώνης απαιτούν» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Γουινέα-Μπισάου.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για το προκαθορισμένο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης. Εμείς πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη βούληση» προσέθεσε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Πορτογαλίας.

«Τώρα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μάθει πού ακριβώς θέλει να οδηγήσει την χώρα της. Ούτε η Πορτογαλία ούτε καμία άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει μία λύση για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

«Δεν πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος θέτει υπό αμφισβήτηση την ευρωζώνη ή την ακεραιότητα του ευρώ» τόνισε ο Πάσους Κουέλιου, που θέλησε να καθησυχάσει τους φόβους σχετικά με τις επιπτώσεις της ψήφου των Ελλήνων πολιτών.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία, Αντόνιο Κόστα, προειδοποιήσει εναντίον ενός «αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη» και απηύθυνε έκκληση για την επίτευξη μίας λύσης που θα επιτρέψει να «γυρίσουμε τη σελίδα της λιτότητας» σεβόμενοι σε κάθε περίπτωση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...