15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ο πρωτοχρονιάτικος Γολγοθάς ενός βρέφους από τα Χανιά

Ημερομηνία:

Ώρες αγωνίας βιώνει μια οικογένεια από τα Χανιά, καθώς το 19 μηνών κοριτσάκι της παρουσιάζει πυρετικούς σπασμούς τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η περιπέτεια του βρέφους ξεκίνησε το Σάββατο, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο Χανίων. Άμεσα του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, η οποία ωστόσο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ακολούθως, οι γιατροί έκριναν ότι το κοριτσάκι έπρεπε να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισαν, ήταν απαραίτητη η παρουσία αναισθησιολόγου, τον οποίο το νοσοκομείο των Χανίων δεν διαθέτει.

Η γιατρός που παρακολουθεί το παιδί τόνισε ότι αυτό έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου για να υποβληθεί στην απαραίτητη εξέταση.

Όπως όμως αποκαλύφθηκε, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο δεν μπορούσε να δεχθεί την ανήλικη, καθώς οι γιατροί απουσιάζουν με άδεια έως τις 7 Ιανουαρίου, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος.

Ως εκ τούτου, συνέστησαν στον πατέρα να περιμένει έως τις 7 Ιανουαρίου, λέγοντάς του ότι σε περίπτωση που οι σπασμοί επιστρέψουν, θα χορηγηθεί στο παιδί ισχυρότερο φάρμακο.

Εν τέλει, έπειτα από κινητοποίηση των γονιών βρέθηκε μία μέση λύση, προκειμένου το κοριτσάκι να μεταφερθεί στο Ηράκλειο, όπου θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, καθώς εκεί οι γιατροί, παρόλο που δεν είναι εξειδικευμένοι, «έχουν μια μικρή εμπειρία», όπως χαρακτηριστικά του είπαν.

«Μαγνητική κάνουν μόνο Παρασκευή. Αύριο που είναι Πρωτοχρονιά, δεν θα υπάρχουν γιατροί, οπότε για μαγνητική τομογραφία πρέπει να περιμένουμε έως τις 7 Ιανουαρίου» δήλωσε ο πατέρας της μικρής.

«Πηγαίνουμε στο Ηράκλειο, όπου υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα, για να κάνουμε αξονική, όχι μαγνητική που χρειάζεται, και χωρίς να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό» υπογράμμισε, απευθύνοντας έκκληση να βρεθεί λύση, ώστε να γίνει καλά το κοριτσάκι του.

«Για εμένα, η καλύτερη λύση είναι να μεταφερθεί το παιδί μου σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα και εξειδικευμένοι γιατροί», καταλήγει.

Τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου

To zougla.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, χειρουργό Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο οποίος ανέφερε πως έχει ήδη ενημερωθεί για το θέμα. Παράλληλα ανέφερε πως ιατρικώς έχουν διευθετηθεί οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε η μικρή να έχει την καλύτερα δυνατή αντιμετώπιση.

zougla.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...