14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν ανακαλεί το σχόλιό του για την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι το σχόλιο που έκανε στη Βαρσοβία, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έπρεπε να απομακρυνθεί από την εξουσία, αντικατοπτρίζει την κατακραυγή του και όχι μια στροφή στην αμερικανική κυβερνητική πολιτική.

Ταυτόχρονα ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «δεν ανακαλεί» τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, δεδομένου ότι εξέφραζαν την «αγανάκτησή» του, αφού είχε μόλις συναντηθεί με οικογένειες που εκτοπίστηκαν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεν τις ανακαλώ» και «δεν ζητώ συγγνώμη» είπε στους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του. «Εξέφραζα απλώς την αγανάκτησή μου (…) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποια θεμελιώδη αλλαγή πολιτικής», συνέχισε. «Κανείς δεν πιστεύει ότι θα ρίξουμε τον Πούτιν», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό το σχόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει μια αρνητική αντίδραση από την πλευρά του Ρώσου προέδρου, ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν με νοιάζει τι πιστεύει…. Θα κάνει αυτό που σκοπεύει να κάνει».

Αναφερόμενος σε μια πιθανή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Μπάιντεν είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θέλει να συζητήσει ο Πούτιν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ