20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ο Χ.Μαρκογιαννάκης για τα πρόστιμασε πωλητές των λαϊκών αγορών

Ημερομηνία:

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης επικοινώνησε με τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Πάρη Κουκουλόπουλο στον οποίο έθεσε το μείζον θέμα, που έχει προκύψει από την αθρόα αποστολή αποφάσεων από την Γενική Διεύθυνση Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου, με τις οποίες επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα σε παραγωγούς-πωλητές των λαϊκών αγορών Χανιών.

Ειδικότερα ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε στον Υπουργό ότι γίνεται λάθος ερμηνεία του σχετικού νόμου, ο οποίος για την προστασία «περί προλήψεως και καταστολής των ασθενειών και εχθρών των φυτών….», προβλέπει επιβολή προστίμου σε περίπτωση παραβίασης του. Συγκεκριμένα τόνισε στον Υπουργό ότι η επιβολή προστίμου αναφέρεται στους διακινητές και εμπόρους και όχι στους παραγωγούς-πωλητές των λαϊκών αγορών.

Περαιτέρω ουδείς είχε ενημερώσει τους παραγωγούς για τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις που έχουν (να μην κόβουν πορτοκάλια με το φύλλο). Ως εκ τούτου, σε κάθε περίπτωση, ενόψει των δυσχερειών της συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης σχετικά με την πρόσβαση στα ΦΕΚ και στο διαδίκτυο, υφίσταται αναμφίβολα συγγνωστή νομική πλάνη και επομένως θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις που επιβάλλουν το πρόστιμο.

Η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια είναι δαπανηρή και χρονοβόρα και δεν αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης. Πέραν του ότι η κρίση που μαστίζει την γεωκτηνοτροφική τάξη καθιστά απαγορευτική την πολυτέλεια της προσφυγής σε διαδικασίες τόσο δαπανηρές.

Ο Υπουργός, ο οποίος έδειξε ότι αγνοούσε το θέμα, επιφυλάχτηκε να το ερευνήσει και να απαντήσει σύντομα.

Επίσκεψη αύριο στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Αύριο Παρασκευή 12/12 και ώρα 11:30, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα επισκεφτεί το «Ιστορικό Αρχείο Κρήτης», προκειμένου να συζητήσει με το προσωπικό του Αρχείου και το σύλλογο «Φίλοι του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης», τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αρχείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Φοίβο Ιωάννιδη

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντιστασιακό, ευπατρίδη της πολιτικής και...