21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ο Haig Yazdjian στο Festival Δίπλα στο Ρυάκι του ΤΖΙΖΤΙΚΑ

Ημερομηνία:

Αύριο  Παρασκευή 26 Ιουλίου  ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής world-jazz σκηνής ο Haig Yazdjian στο Festival Δίπλα στο Ρυάκι του Τζίτζικα, στους Αρμένους Αποκορωνου τηλ 2825 0 4 1144. Μαζί του ο δεξιοτέχνης των Κρουστών Γιάννης Παπατζανής και ο Μανώλης Κανακάκης πιάνο κανονάκιΓεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς που έδωσαν το στίγμα τους στην ελληνική world-jazz σκηνή, ο Χάικ Γιαζιτζιάν έρχεται να μας ξαφνιάσει μια ακόμη φορά. Έχοντας ως αφετηρία το ιδιαίτερο συνθετικό του ύφος και το μοναδικό ήχο από το ούτι, αλλά και με τους πειραματισμούς του σε νέους τρόπους έκφρασης όπως το ηλεκτρικό ούτι (είναι η πρώτη καταγραφή του οργάνου σε δίσκο διεθνώς).
Ο Χάικ Γιαζιτζιάν έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, με τον Νίκο Ξυδάκη, τηΕλευθερία Αρβανιτάκη, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, την Έλενη Βιτάλη, την LoreennaMcKennitt, τον David Lynch, τον Dave Spilain, τον OmarFaruk Tekbilek, τον Djivan Gasparyan, τον TheodossiiSpassov και τον Glen Velez.
Μαζί του, κάτω από τα πλατάνια δίπλα στα γάργαρα νερά, στα κρουστά ο Γιάννης Παπατζανής.
Γεννημένος στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την συστηματική του επαφή με τη μουσική. Σημαντικές συνεργασίες για τη διαμόρφωση του μουσικού του χαρακτήρα στάθηκαν αυτές με τους Ross Daly και Περικλή Παπαπετρόπουλο (που ως τρίο που δίνουν συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό), καθώς επίσης και με τον Γιώργη Ξυλούρη και τον Ζαχάρη Σπυριδάκη. Μεγάλη γοητεία φαίνεται να ασκεί πάνω του και το φλαμένκο και έχει συνεργαστεί με μουσικούς και χορευτές από την Ανδαλουσία. Έχοντας μελετήσει για χρόνια προγενέστερους τραγουδιστές όπÏ  ς τους Μπαξεβάνη, Σκορδαλό, Καλογρίδη, Μανιά, Δερμιτζογιάννη, ο Γιάννης Παπατζανής έχει καταφέρει να δημιουργήσει το προσωπικό του μουσικό ύφος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...