15.8 C
Chania
Tuesday, November 26, 2024

Πάλι μέσα έπεσε ο Πολάκης….

Ημερομηνία:

Ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες σε ρυθμιστικό παράγοντα της πορείας της χώρας αφού η υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα Κασσελάκη μέσω της δημοφιλίας του στα social media βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό ώστε ένας άνθρωπος εμφανώς πέραν του χώρου της Αριστεράς να αναδειχθεί ως ο νέος ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος της στήριξής του, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι θέλει την Αριστερά να κυβερνά κάτι που πίστευε ότι μπορεί να το πετύχει με πρόεδρο τον Κασσελάκη “που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη”.

Όσα τραγελαφικά έχουν ακολουθήσει τους επόμενους μήνες αποδεικνύουν ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν και ότι το να είσαι ένας πολύ καλός γιατρός ή ακόμα και ένας καλός δήμαρχος, ένας υπουργός με καλές και κακές στιγμές, δε σημαίνει ότι είσαι και καλός πολιτικός. Και ο Πολάκης δεν είναι καλός πολιτικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη βιώνει μία πρωτόγνωρη κρίση μέσα στην ίδια βαθιά κρίση που περνούσε που ουσιαστικά οδήγησε στην έξοδο μία ολόκληρη γενιά ικανών στελεχών – τη γενιά των 40άρηδων – που προχώρησαν και στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.

Όμως και εκεί ο Πολάκης έπεσε έξω αφού το επιχείρημα που προέβαλε ήταν ότι τώρα που έφυγαν τα βαρίδια “ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετάξει” και ότι πλέον θα μπορεί να κτισθεί μία στιβαρή ενότητα.

Αμ δε… Όχι μόνο δεν έχει υπάρξει ενότητα αλλά τα προβλήματα βαθαίνουν αφού δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά υπάρχει ένας αρχηγός με νοοτροπία Λουδοβίκου ο οποίος βάζει διαρκώς τον εαυτό του απέναντι από το κόμμα το οποίο αντιμετωπίζει ως εχθρικό οργανισμό τον οποίο πρέπει να τον νικήσει.

Για να φτάσουμε στο σήμερα, στα πρόθυρα μία νέας εμφύλιας διαμάχης, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολλές δημοσκοπήσεις να βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%, με τα μισά στελέχη να μη μιλούν με τα άλλα μισά.

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2023, μετά την νίκη Κασσελάκη είχαμε γράψει ένα άρθρο με τίτλο:

“Ο Πολάκης τελικά δε νίκησε την Δεξιά του Μητσοτάκη αλλά νίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ”

Στο κείμενο αναφέραμε:

Oι πολίτες ψήφισαν το κόμμα της Αριστεράς για να φέρει την αλλαγή βασιζόμενο σε αριστερές πολιτικές και αρνούμενοι τον μονόδρομο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε από το 4% στο 40%, κυβέρνησε, απέτυχε να αμφισβητήσει τον Δεξιό μονόδρομο, συμβιβάστηκε, υπέστη μία στρατηγική ήττα.

Τώρα, αντί αυτή η στρατηγική ήττα να αφυπνίσει, επιλέγουν για πρόεδρο έναν αμερικανοτραφή απολίτικο, ένα στέλεχος της Goldman Sachs, που μεγάλωσε στην Εκάλη και σπούδασε στο Κολλέγιο Αθηνών, έναν Fund Manager που δηλώνει ότι είναι ο ιδανικός να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη επειδή είναι καλύτερος γνώστης της Αγγλικής και των Αγορών. Λέει ότι θέλει να ηγηθεί ως μέρος μίας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, στα πρότυπα των αμερικάνων Δημοκρατικών.

Το είπε άλλωστε και ο πατέρας του υποψήφιου προέδρου:

“Στην Αμερική έχουμε (εμείς οι Αμερικάνοι;) Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς. Έτσι θα γίνει και εδώ”

Μετά και την παρέμβαση Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ οδεύουν σε μία νέα εκλογική μάχη. Μία πολύ πιθανή νίκη Κασσελάκη – λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων πλέον του ΣΥΡΙΖΑ (του 10%) είναι φιλικά προσκείμενοι προς τον νυν πρόεδρο, θα οδηγήσει στον οριστικό θάνατο του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας το σε μια μικρή, πολύ μικρή “αριστερή παρένθεση”.

Με μεγάλη, πολύ μεγάλη ευθύνη και του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ