15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πάτρα: Ιερέας παραβίασε την καραντίνα και οι πιστοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο φωνάζοντας “δε φοβάσαι τον Θεό;” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Επιμένουν ορισμένοι πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι της εκκλησίας να αγνοούν τις υποδείξεις της Πολιτείας για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό. Όπως σε ναό της Πάτρας που πραγματοποίησε τελετή ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Patras tv, 30 περίπου χριστιανοί αγνόησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης και συγκεντρώθηκαν στο ναό της Πάτρας που λειτούργησε κανονικά, παρότι έχει επιβληθεί απαγόρευση. Έτσι, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα λειτούργησε κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις τόσο από την εκκλησία όσο και από την Πολιτεία.

«Δεν φοβάσαι το Θεό;» φώναζαν οι πιστοί στην Πάτρα

Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι πως ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής που κατέγραψε τον ασυνείδητο ιερέα και τους απείθαρχους πολίτες, σχεδόν προπηλακίστηκε προκειμένου να μην πάρει πλάνα από την λειτουργία.

«Δεν φοβάσαι τον Θεό;» ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, με κάποιον άλλο από τους παρευρισκόμενους να λέει: «Δεν έχει οικογένεια;». Ανάμεσα στους πιστούς που αντέδρασαν και μια γυναίκα που ακούγεται να λέει: «Να πα να πνιγεί κι η κυβέρνηση μπροστά στην Παναγία».

Βίντεο: Πιστοί και ιερέας τα έβαλαν με τον δημοσιογράφο στην Πάτρα

Όταν λοιπόν ο δημοσιογράφος μπήκε με την κάμερα στον ναό εμποδίστηκε από πιστούς. Η λειτουργία διεκόπη και άπαντες τα έβαλαν με τον δημοσιογράφο ο οποίος κατέγραφε την σκηνή.

Το τοπικό μέσο dete.gr σημειώνει πως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ενημερώθηκε για την ενέργεια του π. Αναστασίου που τέλεσε την λειτουργία και έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα σε βάρος του.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ