16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Πάτση – Μήτσι» με τα «κοράκια»: Εφιάλτης οι αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς

Ημερομηνία:

Η βίαιη έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και η αγριότητα που επέδειξαν δικαστικοί κλητήρες και αστυνομικοί, σπάζοντας ακόμα και την πόρτα για να πάρουν το σπίτι της, για χρέος μόλις 15.000 ευρώ, εκτός από τα κύματα συμπαράστασης στο πρόσωπό τους, έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες «κρίσεις πανικού» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ η οποία φοβάται – και δικαίως – ότι η υπόθεση αυτή θα επιφέρει σημαντικό πολιτικό κόστος.

Πολύ περισσότερο γιατί επαναφέρει με πολύ ηχηρό τρόπο στην επικαιρότητα την απεχθή υπόθεση του πρώην γαλάζιου βουλευτή Γρεβενών και νυν ανεξάρτητου Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διαθέτει μία από τις εταιρείες «κοράκια», που παίρνουν τα σπίτια του κόσμου, μπιρ παρά και ταυτοχρόνως είχε λαμβάνειν και από το δημόσιο ουκ ολίγα χρήματα από απευθείας αναθέσεις, με όχημα τις κομματικές του «γνωριμίες».

Το κυβερνητικό επιτελείο, ελέω και του σκανδάλου των υποκλοπών, επιδόθηκε σε μία συστηματική προσπάθεια να βγάλει από το κάδρο της επικαιρότητας την υπόθεση Πάτση, η οποία προκάλεσε οργή και αμηχανία στους συναδέλφους του, και κατά γενική εκτίμηση είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τη μετατρέψουν σε «βόμβα», σε μία περίοδο που σύσσωμη η κοινωνία λυγίζει κάτω από το βάρος της δυσβάστακτης ακρίβειας.

Εικόνες φρίκης

Οι χθεσινές σκηνές με τους αστυνομικούς να σπάνε με λύσσα την πόρτα του μικρού διαμερίσματος της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, ωσάν να επρόκειτο για εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Και οι εκ των υστέρων δικαιολογίες της αστυνομίας, μόνο ως χλεύη στην κοινή γνώμη μπορεί να εκληφθούν, αφού το επιχείρημα για τις σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν ήταν ότι «ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

 

Προφανώς, το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού, ήταν στα πλαίσια της πρόληψης…

Το θέμα αυτό ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των γαλάζιων βουλευτών, οι οποίοι, στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους, συνομολογούσαν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό για να βάλει φρένο στην τραπεζική ασυδοσία, την ίδια ώρα που δικός της (τότε) βουλευτής, πήρε παχυλό δάνειο από τράπεζα, για να αγοράσει πολλαπλάσιας αξίας δάνεια (από την ίδια τράπεζα).

Στον αέρα η πρώτη κατοικία

Επιπρόσθετα, με την σοκαριστική περιπέτεια της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, καταρρίπτεται και ένα βασικό κυβερνητικό αφήγημα, ότι, δηλαδή, δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία.

Το επιτελείο Μητσοτάκη διέρρευσε την Κυριακή ότι μελετά πρωτοβουλία για τη στήριξη των δανειοληπτών έναντι των συνεχιζόμενων αυξήσεων των επιτοκίων.

Πολλοί γαλάζιοι, ωστόσο, φοβούνται ότι και σε αυτή την υπόθεση, η ΝΔ τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Ξορκίζουν, δε, το πιθανό ενδεχόμενο, το πρόσωπο της Ιωάννας Κολοβού να γίνει «σύμβολο» το οποίο θα πλαισιώσουν όχι μόνο οι πολιτικές δυνάμεις που χθες θέλησαν να δώσουν το παρών, αλλά η κοινωνία των πολιτών που αγωνιά και εξεγείρεται. Mία σπίθα, αρκεί, να ανάψει η φωτιά, λένε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...