20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Πέθανε ο Γιώργος Γεωργίου

Ημερομηνία:

Πέθανε, σε ηλικία 71 ετών, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου o οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Ο Γιώργος Γεωργίου είχε συνδέσει το όνομά του με την αθλητική δημοσιογραφία, ενώ έκανε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Το καφενείο των φιλάθλων ήταν αυτό που τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα της Αθήνας στις 26 Μαΐου 1952. Ήταν συμμαθητής με τον επίσης γνωστό αθλητικογράφο Κώστα Καίσαρη.

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος,  ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza.

Δήλωνε φίλαθλος του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά στον Φίλαθλο τη δεκαετία του ’80 έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πολλές φορές με δηκτικό τρόπο.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και ήταν ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.

Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

Ο Γιώργος Γεωργίου είχε παντρευτεί δύο φορέςΤο 1980 με την πρώτη σύζυγό του Μαρία και το 1997 με τη δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Έχει αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο και τη Σταυρούλα.

Ο Τάσος γεννήθηκε το 1982 και πέθανε το 2017 εξαιτίας της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται «Αταξία Φρίντριχ».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει δύο χρόνια νωρίτερα για τον γιο του είχε πει: «Το παιδί είναι μια σε αναπηρική πολυθρόνα. Αλλά αυτή η ασθένεια έχει και ένα καλό, όλη η ενέργεια των άκρων του έχει πάει στον εγκέφαλο. Είναι τρομερό. Τελείωσε τη γερμανική γλώσσα με δασκάλα από το Γκαίτε μέσα στο σπίτι του, πάνω στην αρρώστια του. Φοβερό παιδί. Ήθελε να γίνει σκηνοθέτης και όταν το έμαθε ο Νίκος Μαστοράκης του έφερε από την Αμερική μαθήματα σκηνοθεσίας από Σκορτσέζε και άλλους. Για τον Τάσο είχα πάρα πολλά όνειρα, είχα επενδύσει πάνω του όλο μου τον εαυτό. Τον βρήκε αυτή η ατυχία. Για αυτό τώρα ρεφάρω με την Σταυρούλα. Έχω επενδύσει τώρα καινούργια όνειρα στην Σταυρούλα, αλλά κρατάω μια πισινή. Δεν ανοίγομαι, όπως με τον Τάσο γιατί δεν ξέρω τι επιφυλάσσει αυτή η πουτ… η ζωή».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...