19.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Πήγε δώρα σε προσφυγόπουλα και δέχτηκε επίθεση φασιστών

Ημερομηνία:

Φασιστική εκφοβιστική επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Κερκίνης του Δήμου Σιντικής Σερρών, Θεόδωρος Καρατζίκος, λίγες ώρες μόνο αφότου από κοινού με τον πρόεδρο της κοινότητας Προμαχώνα, Λεωνίδα Σπύρου, είχαν επισκεφθεί τη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κλειδί του Δήμου Σιντικής. Η επίθεση σημειώθηκε στο διάστημα 1 με 5 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον κήπο του σπιτιού του κ. Καρατζίκου και με σπρέι αποτύπωσαν πάνω στο αυτοκίνητό του το φασιστικό «στοχάδι».

«Θα μπορούσα να σιωπήσω, αλλά το κατήγγειλα στις αστυνομικές αρχές –οι οποίες πήραν το αυτοκίνητο για έλεγχο αποτυπωμάτων και στοιχείων– για να δείξω σε αυτούς τους “παλικαράδες” ότι δεν φοβάμαι», λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Καρατζίκος, τονίζοντας ότι «είμαστε ένα χωριό 100 άνθρωποι, μάλλον ήταν από άλλη περιοχή, εξάλλου όλοι εδώ είναι στο πλευρό μου και μάλιστα μετά το επεισόδιο οι προσφορές για τους πρόσφυγες και μετανάστες στο Κλειδί είναι περισσότερες, οπότε θα ξαναπάμε».

Τρελή χαρά

Εχει ξεχωριστή σημασία ότι, αναφερόμενος στις στιγμές της επίσκεψης στο Κλειδί, η φωνή του ραγίζει καθώς λέει ότι «όλοι όσοι ήταν εκεί μας καλοδέχθηκαν. Το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και των άλλων ομάδων μάς καλωσόρισαν ζεστά εμένα και τον κ. Σπύρου. Αλλά αυτό που έγινε με τα παιδιά ήταν το κάτι άλλο. Γιατί σκεφτήκαμε –αφού φαγητό τουλάχιστον οι άνθρωποι αυτοί έχουν– να πάμε παιχνίδια, ρούχα και γλυκά για παιδιά. Ηταν τρελή η χαρά τους για ένα αρκουδάκι, μία κούκλα, ένα φακελάκι γαριδάκια, ένα κρουασάν, να βλέπατε μόνο τα πρόσωπά τους, αυτό μόνο, να βλέπατε αυτά τα προσωπάκια, δεν έχω λόγια να το περιγράψω αυτό που έγινε…».

Αλλά το πιο τρομακτικό και ντροπιαστικό επιπλέον είναι ότι η δημοτική αρχή του τόπου (ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης, οι αντιδήμαρχοι) αδιαφόρησε τελείως για την επίθεση εναντίον ενός ανθρώπου του δήμου τους. Οχι μόνο καμιά ανακοίνωση καταδίκης δεν έβγαλαν, αλλά ούτε ένα τηλεφώνημα δεν του έκαναν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Οι ανακοινώσεις

Αντιθέτως, ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το περιστατικό τόσο η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών όσο και η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Σιντικής, καθώς και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες. Η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση από «νυκτόβιους “παλικαράδες”» «και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον άνθρωπο αυτόν που υπερασπίστηκε με αξιοπρέπεια και συναίσθηση χρέους την τιμή και το ήθος των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακόμα την ευαισθησία και τη φιλοξενία των Ελλήνων».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνει λόγο για «επίθεση φασιστοειδών», προσθέτοντας πως «τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Σιντικής γίνονται μάρτυρες λεκτικών επιθέσεων από άτομα που επιδιώκουν να σπείρουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία», ενώ η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες σχολιάζει πως «η αλληλεγγύη των ανθρώπων εκφράζεται δημόσια και ανοιχτά, με το μέτωπο στον ήλιο. Οι ξενόφοβοι, οι ρατσιστές και οι φασίστες ανήκουν στη μαύρη πλευρά της ιστορίας, κρύβονται και δρουν στο σκοτάδι, πάντα με τις πλάτες της εξουσίας και για λογαριασμό της».

efsyn.gr
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ