15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πίσω Σελίδες: Στην Ελλάδα ποιος χαίρεται για τη νίκη του Μελανσόν;

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ακόμα και με τα πειραγμένα αποτελέσματα του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών ο Μελανσόν στη Γαλλία είναι ο πραγματικός νικητής των βουλευτικών εκλογών.

Εδώ όμως στην Ελλάδα χαίρεται κανείς για αυτό; Ταυτίζεται κάποιος πολιτικός χώρος με τους χώρους που συνασπίστηκαν στη Γαλλία για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα; Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θέλει να ακούει για τον Μελανσόν αφού κι εκείνος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αριστερό κόμμα. Και παρόλο που ο συνασπισμός δυνάμεων που πέτυχε θα μπορούσε να λειτουργεί ως παράδειγμα για τον ευσεβή πόθο της «δημοκρατικής διακυβέρνησης» κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να θέλει να ταυτιστεί μαζί του.  Πολύ περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, παρόλο που η υποψήφια του σοσιαλιστικού κόμματος συμμετέχει στον συνασπισμό του Μελανσόν, εδώ επίσης αισθάνονται άβολα, μήπως εκτεθούν. Ομοίως το ΚΚΕ και οι Οικολόγοι δεν φαίνονται να το χάρηκαν ιδιαίτερα.

* Η φωτογραφία φυσικά είναι από παλιές, πιο καθαρές εποχές…

Μάριος Διονέλλης – www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...