13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και φορέων από όλη την Κρήτη η κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας την Κυριακή 24 Μαϊου

Ημερομηνία:

Πολίτες από όλη την Κρήτη θα συγκεντρωθούν την Κυριακή στα Χανιά για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας. Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατείας της Δημοτικής Αγοράς στις 11 π.μ.

Όπως σημειώνει σε σχετικό κείμενο η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη “ότι αυτοί που σήμερα κηρύσσουν «ανελέητο πόλεμο» κατά των «τζιχαντιστών» και του Ισλαμικού Κράτους είναι οι ίδιοι που τους χρηματοδότησαν, εκπαίδευσαν και στήριξαν παντοιοτρόπως για την υλοποίηση των σχεδίων τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής”

Αναλυτικότερα, στο κείμενο του καλέσματος σημειώνονται τα εξής

Ζούμε σε μια περίοδο όπου τα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης στο κορμί του λαού είναι έντονα και το κεφάλαιο ενισχύει τις βάσεις για αύξηση της κερδοφορίας του την επόμενη περίοδο.

Τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα οξύνονται, συνεχίζεται η υψηλή ανεργία και η φτώχια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή μας και ευρύτερα, ξεδιπλώνονται οι ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, οι πόλεμοι για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους και γενικότερα των αγορών. Στη χώρα μας οι ψεύτικες προσδοκίες που καλλιέργησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σχετικά με την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αποκαλύφθηκαν μέσα στο τετράμηνο που πέρασε από τις εκλογές.  Η αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται επικίνδυνη, εμπλέκει το λαό μας σε περιπέτειες.

Χαρακτηριστικές και προκλητικές είναι οι δηλώσεις του Υπουργού της «Αριστερής» Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο, γεγονός που εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας.

Η Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα, η μεγαλύτερη της Ανατολικής Μεσογείου, έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στις επεμβάσεις των Αμερικάνων, της Ε.Ε και των άλλων ιμπεριαλιστών, και στους δυο πολέμους στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, και αλλού, και με τις συνεχείς ασκήσεις και επισκέψεις των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις νέες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική, με ότι αυτό συνεπάγετε για τη χώρα μας και το νησί μας.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η συνεκπαίδευση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ και το Ισραήλ, που λαμβάνει χώρα από τις 11 έως τις 25 Μάη στη Σούδα, στα πλαίσια της πολυεθνικής άσκησης «Φοίνιξ Εξπρές 2015» στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής – Ανατολικής Μεσογείου. Επισήμως, «σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση με μονάδες του 6ου Στόλου, των χωρών του ΝΑΤΟ, και του Μεσογειακού Διαλόγου στις διαδικασίες ανταλλαγής πληροφοριών, στις επιχειρήσεις απαγορεύσεως, θαλασσίου ελέγχου, καθώς και σε τεχνικά αντικείμενα επικοινωνιών, χειρισμών πλοίων κ.λπ.».

Φέτος η ΕΕΔΥΕ συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και δράσης στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η ιστορική της πορεία είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές βάσεις. Το ΝΑΤΟ γίνετε πιο επιθετικό και πιο επικίνδυνο. Σε κάθε Σύνοδο Κορυφής, σε κάθε συνεδρίαση των επιτελείων του προστίθενται και νέα στοιχεία κατά των λαών.

Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτική με άλλα, βίαια, μέσα.

Η πολιτική που εκμεταλλεύεται τους λαούς για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη,  καλεί τη χανιώτικη κοινωνία, τη νεολαία, το μαχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση:

Ø Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Ø Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
Ø Κλείσιμο της Ανερικανονατοϊκής Βάσης στη Σούδα και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
Ø Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Συμμετέχουμε την Κυριακή 24 Μάη στην Παγκρήτια κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας, με προσυγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11π.μ

Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πάρει:

"google ad"

· Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων
· Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Νομού Χανίων
· Σωματείο Οικοδόμων Νομού Χανίων
· Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Χανίων
· Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανίων
· Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου
· Σωματείο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου
· Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου
· Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου

· Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων

· Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων
· Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων
· Αγροτικός Σύλλογος Πρώην Δήμου Αρμένων
· Αγροτικός Σύλλογος Πρώην Δήυμου Μύθυμνας
· Αγροτικός Σύλλογος Κάινας
· Αγροτικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου
· Αγροτικός Σύλλογος Παλαιών Ρουμάτων

· Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Κρήτης
· Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
· Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης
· Φοιτητικός Σύλλογος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Κρήτης
· Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης
· Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης
· Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης
· Σπουδαστικός Σύλλογος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ΤΕΙ Κρήτης
· Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

· Σύλλογος Γυναικών Αν. Συνοικιών Νομού Ηρακλείου
· Σύλλογος Γυναικών Νοτίων Συνοικιών Νομού Ηράκλειου
· Σύλλογος Γυναικών Μαλεβιζίου Νομού Ηρακλείου
· Σύλλογος Γυναικών Φαιστού Νομού Ηρακλείου
· Σύλλογος Γυναικών Αχαρνων Νομού Ηρακλείου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ