19.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Παρέκαμψε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και με υπογραφή υπουργού πήρε απόσπαση. Κλείνει η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας;

Ημερομηνία:

“Το μέσο ζει και βασιλεύει”, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου, μετά την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, Γιάννης Τζιγκουνάκης, στην πρωινή εκπομπή της Νέας Τηλεόρασης, “Καλημέρα Στις 7”.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιγκουνάκη, νοσηλεύτρια παρέκαμψε το υπηρεσιακό συμβούλιο και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, προκειμένου να πάρει απόσπαση στο Κέντρο Υγείας Κισάμου!

Μάλιστα, στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Χανίων έφτασε σχετικό έγγραφο, με τις υπογραφές τόσο του κ. Κουρουμπλή, όσο και του κ. Καρτούγκαλου, που ενέκριναν την απόσπαση!

Να σημειωθεί δε, ότι οι οργανικές θέσεις (7) είναι καλυμένες στο Κ.Υ. Κισάμου και η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια θα είναι η ενδέκατη που θα πάει εκεί, την ίδια στιγμή που έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων.

Οπως τόνισε ο κ. Τζιγκουνάκης, “είμαστε πλέον αναγκασμένοι να κλείσουμε τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου μας, αφού δε μπορούμε να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδεις ανάγκες, πολύ δε περισσότερο στις αυξημένες εν όψει τουριστικής σεζόν”.

Είναι επίσης χαρακτηριστική και η περίπτωση δεύτερης νοσηλεύτριας, η οποία έφυγε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από το Νοσοκομείο Χανίων, με υπογραφή της προηγούμενης διοίκησης της ΥΠΕ Κρήτης.

Σε συνάντηση που είχε η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων με το νέο ΔΥΠΕάρχη κ. Ηγουμενίδη, έγινε αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη.

“Δε μπορώ να κάνω τίποτα, αφού το έγγραφο της απόσπασης φέρει την υπογραφή δύο υπουργών”, είπε ο κ. Ηγουμενίδης.

Την τελική απόφαση πάντως θα την πάρει ο διοικητής του Νοσοκομείου και ενδέχεται να κλείσει η Μονάδα για το σαββατοκύριακο, ωστόσο, από τη Δευτέρα πιθανώς να λειτουργήσει κανονικά.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?t=105&v=6DsjTQhZIcg”]

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά η Ηρώ Διώτη – Συνάντηση με τοπικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων και φορεών | Φωτός

Τα Χανιά επισκέφθηκε η υποψήφια βουλεύτρια της ενωτικής πρωτοβουλίας...

4 ημέρες θα γλεντά στο Σκινέ ο Κασσελάκης τον γάμο του με τον Τάιλερ | Το προσκλητήριο του γάμου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσκλητήριο για τον γάμο του Στέφανου...

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί και στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαστηριακοί γιατροί της Κρήτης...

Εκτός κοινωνικού τιµολογίου της ΔΕΥΑΧ οι φοιτητές με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ακυρώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της...