14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παγκρήτια Τράπεζα: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης μετά το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ημερομηνία:

Υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας Αντώνη Βαρθολομαίου, το management της τράπεζας προχώρησε στην κατάρτιση ενός πλήρους επιχειρηματικού και κεφαλαιακού πλάνου, χρονικού ορίζοντα πενταετίας, με αναλυτικές πληροφορίες και δεδομένα τόσο για την κατάσταση του ισολογισμού της τράπεζας, όσο και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται μέσω της φιλικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Ρεαλιστικό πλάνο 

Όπως αναφέρουν γνώστες του θέματος πρόκειται για ένα ρεαλιστικό πλάνο χωρίς αρνητικές εκπλήξεις και είναι αισιόδοξοι για την επιτυχή ολοκλήρωσή της, που εν πολλοίς οφείλεται στη συνεργασία και αμοιβαία εμπιστοσύνη του Διοικητικού δίδυμου Δημόπουλου-Βαρθολομαίου με την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στη συντονισμένη προσπάθεια του management της τράπεζας.

Η αύξηση κεφαλαίου των €98,7 εκατ. που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση, η μεγαλύτερη στην ιστορία της Τράπεζας, θα οδηγήσει αφενός στην εξυγίανσή της, αφετέρου στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της μέσω σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογία και υποδομές.

Άλλωστε στη βάση αυτής της προσπάθειας συντάχθηκε και το πενταετές επιχειρηματικό και κεφαλαιακό πλάνο της Παγκρήτιας που κατατέθηκε στην ΤτΕ και περιλαμβάνει ανάλυση των δεδομένων τόσο για την κατάσταση του ισολογισμού της τράπεζας, όσο και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται μέσω της φιλικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Δημήτρης Δημόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος με την κατάθεση του κεφαλαιακού πλάνου προσθέτουν νέα δυναμική στην προσπάθεια για την ΑΜΚ, ενισχύοντας το ήδη καλό κλίμα συνεργασίας και συνέπειας, με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΜΚ παρατάθηκε μέχρι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, μετά τη δημοσιοποίηση των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων του 6μήνου, για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Ο στόχος της ΑΜΚ που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Τράπεζας

Με τα νέα κεφάλαια, η Τράπεζα στοχεύει στον μετασχηματισμό της, προωθώντας τις αναγκαίες επενδύσεις σε τεχνολογία και ανάπτυξη υποδομών, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας και στην υιοθέτηση ενός βελτιωμένου και σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου.

Η νέα Τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση αναμένεται να καλύψει το κενό μεταξύ των συστημικών και των μικρών τραπεζών και να καταστεί η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σε ένα χρόνο ολοκληρώνονται οι στρατηγικές κινήσεις

Ο κ. Βαρθολομαίος, σε πρόσφατη συνέντευξη του, επισήμανε ότι οι στρατηγικές αυτ΄ρς κινήσεις εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε ορίζοντα ενός περίπου χρόνου. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μία απόλυτα υγιή Τράπεζα, πολύ μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη, εξαιρετικά λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών όπως εξελίσσονται. Με το στελεχιακό δυναμικό της HSBC θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε νέες πελατειακές ανάγκες, η δε τεχνογνωσία και η εμπειρία του δυναμικού αυτού θα μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα επόμενα βήματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας στόχος είναι η Παγκρήτια να είναι η τράπεζα που εξυπηρετεί τον μικρό, τον μεσαίο επιχειρηματία και τον ελεύθερο επαγγελματία, όχι μόνο με υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, αλλά και με λύσεις που παρέχονται με ταχύτητα και κυρίως με την κατάλληλη συμβουλευτική, κάτι το οποίο αποδεδειγμένα λείπει από την τραπεζική αγορά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ