13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παγκόσμια ημέρα Δίσκου βινυλίου με δρώμενα για πρώτη φορά στα Χανιά

Ημερομηνία:

Εδώ και εφτά χρόνια, το 3ο Σάββατο του μηνός Απριλίου, εορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα του Δίσκου Βινυλίου και των Ανεξάρτητων Δισκοπωλείων. Πρόκειται για μια γιορτή της μουσικής, ενας φόρος τιμής στο δίσκο βινυλίου, το μέσο στο οποίο έχει κατ’ εξοχήν αποθηκευθεί και διανεμηθεί παγκοσμίως η τέχνη της μουσικής και που εδώ και 100 και πλέον χρόνια παραμένει το μέσο αναφοράς για τους σοβαρούς μουσικόφιλους και συλλέκτες, παρα την επέλαση των ψηφιακών μέσων.

Η ομάδα ‘ΠΙΚΑΠ ΔΕ ΒΙΝΥΛ‘ διοργανώνει για πρώτη φορά στη πόλη μας, σε συντονισμό με την παγκόσμια μουσική κοινότητα και αγορά, εορτασμό της ημέρας αυτής με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Ανταλλακτικό παζάρι δίσκου.
  • Τοποθέτηση πικαπ και DJing απο συλλέκτες και Djs που θα καλύπτουν πλήρως το μουσικό γίγνεσθαι, από την κλασσική και παραδοσιακή μουσικη έως την πειραματική και το hiphop.
  • Ζωντανά μουσικά δρώμενα.
  • Μουσικές καρέκλες-παιδικό δρώμενο
    Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στη πλατεία Μητροπόλεως Χανίων, στον ιδιωτικό εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου ‘ΒΙΛΕΛΜΙΝΗ’ απο 11.00 εως 22.00 το Σαββατο 18/04.
  • DJ SET αποκλειστικα με δίσκους σε διάφορα νυχτερινά κέντρα της πόλης το βράδυ της Παρασκευής 17.04 και του Σαββάτου 18.04.

Ο ΚΡΗΤΗ FM 101.5 είναι υποστηρικτής της παγκόσμιας ημέρας Δίσκου Βινυλίου και χορηγός επικοινωνίας ενώ μουσικοί του παραγωγοί θα παίξουν μουσικές με τους δίσκους τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μητρόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ