30.8 C
Chania
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2026

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Ημερομηνία:

O ύπνος αποτελεί ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ύπνου, όρισε την τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία του ύπνου για την υγεία μας και τις συνέπειες της αϋπνίας. Στην Ελλάδα γιορτάζεται διπλά η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, καθώς ολόκληρο το ελληνικό έθνος κοιμάται τον Ύπνο του Δικαίου, καθόσον, με σκανδαλώδη τρόπο η Τρόικα Εσωτερικού συνεχίζει απερίσπαστη το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ποιο πρόσφατο δήγμα στο κορμί της Ψωροκώσταινας, αποτελεί και η πώληση και επαναμίσθωση (sale and lease back) 28 δημόσιων κτιρίων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι ιθύνοντες, ψευδώς, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, και ψιθυριστά, ώστε να μην διαταράξουν τον Ύπνο του Δικαίου του έθνους, ισχυρίζονται ότι με την πώληση αυτών των ακινήτων θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Όπως είναι βέβαια γνωστό, για κάθε περιουσιακό στοιχείο που υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου σταδιακά προβλέπεται να «περάσουν» και τα 80.000 περίπου ακίνητα των «Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων», άπαξ και πωλείται, το αντίτιμο κατατίθεται υποχρεωτικά εντός 10 ημερών στον Ειδικό Λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας υπέρ των Δανειστών και βέβαια δεν προορίζεται για «μισθούς και συντάξεις», όπως ανερυθρίαστα διατείνονται οι  προπαγανδιστές της Τρόικας Εσωτερικού.

Στην περίπτωση που πουληθούν αυτά τα ακίνητα, το ελληνικό δημόσιο θα τα επανεκμισθώσει, διότι καλύπτουν πάγιες στεγαστικές ανάγκες, προσφέροντας έτσι ελκυστικές και σχετικά ασφαλείς αποδόσεις στους επίδοξους «επενδυτές».

Ξεπουλάνε οι αναίσχυντοι τα απομεινάρια από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος, σαν να πρόκειται για εκχωρημένα στα (απο)κόμματά τους τιμάρια, για να ταΐσουν ένα ειδεχθές, ύποπτης προέλευσης, αδηφάγο κι ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος που οι ίδιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους δημιούργησαν.

Τακτοποιούν στο μεσοδιάστημα, κατά την προσφιλή τους τακτική, στις διοικήσεις των υπό εκποίηση δημόσιων δομών, ξεπεσμένους βουλευτές, αποτυχημένους πολιτευτές κι άλλα κρατικοδίαιτα τρωκτικά, ανεπάγγελτα στελέχη των κομματικών τους φυτωρίων, εκείνων όπου ευδοκιμούν τα άνθη του κακού

 Ο.Κ.Τ.Α.Ν.Α.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νίκος Καλογερής συγχαίρει τον νέο Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνο – Αλκέτα Ουγγρίνη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει τον Κωνσταντίνο – Αλκέτα Ουγγρίνη για την εκλογή του ως Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ευχές και στον απερχόμενο Μιχάλη Ζερβάκη.

Χρηματοδότηση 205.300 ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Χανίων για σχολικές υποδομές στα Περιβόλια

Το Υπουργείο Μετανάστευσης ενέκρινε 205.300 ευρώ στον Δήμο Χανίων για προσωρινές σχολικές υποδομές στα Περιβόλια. Προκατασκευασμένοι οικίσκοι και αναδιαμόρφωση χώρων.

Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΤΕ-OHB: “Η Κρήτη διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί στο κορυφαίο διαστημικό νησί της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”

Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΤΕ-OHB υπεγράφη στο Ηράκλειο για την ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών στην Κρήτη. Στόχος η δημιουργία Κέντρου Αριστείας και νέων θέσεων εργασίας.

Στ. Αρναουτάκης: «Στηρίζουμε έμπρακτα το πρόγραμμα SPACE-Crete» – Η Κρήτη στο επίκεντρο των διαστημικών τεχνολογιών

Ο Στ. Αρναουτάκης υπογράμμισε τη δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης για το πρόγραμμα SPACE-Crete με ΙΤΕ και OHB. Υπογραφή συμφωνίας στο Ηράκλειο για διαστημικές τεχνολογίες.