15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΠΑΓΝΗ: Ψάχνουν τρόπους να λήξουν οι κινητοποιήσεις και οι ακυρώσεις χειρουργείων

Ημερομηνία:

Με τις κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγείλει γιατροί και εργαζόμενοι άρχισε η εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανανέωση της θητείας της διοίκησης Χαλκιαδάκη-Κτενιαδάκη.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε δίωρη στάση εργασίας, στην διάρκεια της οποίας ακυρώθηκαν 9-10 τακτικά χειρουργεία, ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της οποίας θα προταθεί η διοργάνωση συλλαλητηρίου το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο.

Οι υγειονομικοί του νοσοκομείου έχουν προαναγγείλει κυλιόμενες στάσεις εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και την επόμενη εβδομάδα με την στήριξη του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ωστόσο υπάρχει κοινή αντίληψη ότι πρέπει με κάποιο τρόπο η κατάσταση να εκτονωθεί και μάλιστα σύντομα, γιατί όπως τονίζεται προέχει η δημόσια υγεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δρομολογείται συνάντηση του διοικητή της 7ης Υπε Κρήτης κ.Παπαβασιλείου με τους αναισθησιολόγους που έχουν πει ότι προτίθενται να παραιτηθούν, (είναι σαφές ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα «παραλύσει» όλο το νοσοκομείο), παρουσία και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρου Πατριανάκου.

Ο κ.Παπαβασιλείου μέχρι σήμερα, αν και του έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη, δεν έχει τοποθετηθεί απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι θα το έκανε μετά την δημοσιοποίηση της θέσης του υπουργού Υγείας, ο οποίος ως γνωστόν στηρίζει την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

«Για τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο είναι σαφής η προσωπική μου θέση ,για εκτόνωση και όχι για όξυνση.Είμαι εναντίον των παραιτήσεων των γιατρών και πρέπει το ΠΑΓΝΗ,το τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ.Πατριανάκος ενώ ανάλογη είναι η θέση και του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Αλέξανδρου Καφετζάκη.

Αυτό που ζητούν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι σεβασμός από την διοίκηση και να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους ήρεμα, χωρίς προσβολές, αυταρχισμό και τελεσίγραφα.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ