14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Παγωμένη» υποδοχή της Ευρώπης στο ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας

Ημερομηνία:

Το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας θέλησε να παρουσιάσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, Κινέζος διπλωμάτης σε συναντήσεις με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κινέζος διπλωμάτης μετέφερε ένα σαφές μήνυμα: «Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα πρέπει να διεκδικήσουν την αυτονομία τους και να ζητήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός, αφήνοντας στη Ρωσία τα τμήματα της Ουκρανίας που τώρα κατέχει».

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Λι Χούι προέτρεψε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επίσης να δουν την Κίνα ως οικονομική εναλλακτική λύση στην Ουάσιγκτον και υπογράμμισε την ανάγκη να κινηθούν γρήγορα για να τερματιστεί η ουκρανική σύγκρουση προτού αυτή εξαπλωθεί, ανέφερε η WSJ.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι της ΕΕ σημείωσαν ότι το «πάγωμα» της σύγκρουσης δεν ήταν προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας αν δεν υπάρξει απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και είπαν στον Κινέζο διπλωμάτη ότι «είναι αδύνατο να χωριστεί η Ευρώπη από την Αμερική» και ότι η Ευρώπη δεν θα αποσύρει την υποστήριξη από την Ουκρανία.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Λι Χούι έφτασε στη Μόσχα. Στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, θα συζητήσει την ουκρανική κρίση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Στόλτενμπεργκ: Να καταδικάσει η Κίνα την ρωσική εισβολή

Η Δύση συνεχίζει να πιέζει την Κίνα να «αποκηρύξει» την Ρωσική εισβολή και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την ώρα μάλιστα που το Πεκίνο συσφίγγει τις οικονομικές σχέσεις του με την Μόσχα.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Brussels Forum του German Marshall Fund, τόνισε πως η Κίνα πρέπει να καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Ερωτηθείς δε για το εάν η Κίνα μπορεί να είναι αξιόπιστος διαμεσολαβητής στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει».

«Πραγματικά πιστεύω ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να κρίνουν ποιες είναι οι συνθήκες, ποιο είναι το πλαίσιο για ενδεχόμενες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Αυτό που έχουμε πει στην Κίνα είναι βέβαια ότι πρέπει να καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρέχουν στήριξη ή όπλα στην Ρωσία. Ανησυχούμε ότι βλέπουμε γενικότερα, ότι η Ρωσία και η Κίνα δουλεύουν όλο και πιο στενά μαζί» συμπλήρωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...