15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν): O ξυλοδαρμός του Γιάνη Βαρουφάκη είναι εχθρική πράξη απέναντι σε κάθε αναρχικό και αντιεξουσιαστή

Ημερομηνία:

O γνωστός αναρχικός Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάϊν), ως “μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό” με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει τα εξής για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια:

Η απόλυτη ρήξη και σύγκρουση με τον τραμπουκισμό, τη βία και την εκδίκηση είναι χρέος του κάθε αδέσμευτου ανθρώπου, του κάθε ελευθεριακού ή αστού δημοκράτη, αναρχικού και αντιεξουσιαστή, της κάθε θαυμαστής ηρωικής ύπαρξης του σήμερα που αρνείται να αλλοτριωθεί και να υποκύψει στο «θυμικό», στην δοξολογία της κρεμάλας και της φασιστο-γενίκευσης «όλοι το ίδιο είναι»!

Αν απουσιάζει ο διαχωρισμός, η κριτική και η σύγκρουση ακόμα «μέσα στο κίνημα» με τους «παντός καιρού» χαοτικούς, μηδενιστές και την «εργαλειοθήκη» κράτους και παρακράτους, όχι μόνο φέρνουμε τον φασισμό και την ακροδεξιά όλο και πιο κοντά στην χώρα και στην Ευρώπη, αλλά συνταυτιζόμαστε και εμείς σιωπηρά και εγκληματικά με «νοοτροπίες» και «αντιλήψεις» που μετατρέπουν την κοινωνία σε βάλτο χωρίς «έξοδο διαφυγής»!

Μια ακόμη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια είναι πράξη φασιστική και η πολιτική βία αυτής της απεχθούς «μορφής» είναι πάντα φασιστική!

Δεν είναι αντιπαράθεση και «παρέμβαση» αλλά βασανιστήριο και τάγμα εφόδου οι κλωτσιές και οι μπουνιές, το «έλα έξω να τα πούμε», η επιβολή του τρόμου σε κάθε πολιτικό πρόσωπο με το οποίο διαφωνούμε, η κατάργηση του ατομικού δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της αυτονομίας των (όποιων και κάθε) ανθρώπων να εμφανίζονται και να είναι ασφαλείς στον δημόσιο χώρο!

Ή θα ανοίξουμε δρόμους έξω από τον εμφύλιο και τα κρεματόρια ή θα πάρουμε την ευθύνη της συλλογικής αποτυχίας και της οριστικής παράδοσης των επόμενων γενιών στην ισοπεδωτική μετα-καπιταλιστική μηχανή!

Τα εξάρχεια και ο αναρχισμός έχουν ηθική και ιστορία και αυτά δεν είναι οι αυτόκλητες συμμορίες, η «πολιτική αστυνομία» και οι «λαϊκές πολιτοφυλακές»(σταλινικών πρακτικών)που διαιωνίζουν την κτηνωδία και τη βαρβαρότητα στηρίζοντας την αθλιότητα του κράτους και το καθημερινό σφαγείο του κοινωνικού εκφασισμού!

Στηρίζουν και ολοκληρώνουν το αφήγημα της κυβέρνησης πώς τα Εξάρχεια είναι «εστία ανομίας, άβατο του περιθωρίου και των ακραίων ομάδων»!

Όσοι υπηρέτησαν τυφλά ή συνειδητά την μεγαλύτερη τούτη προβοκάτσια τα τελευταία χρόνια στον αναρχικό χώρο και στα Εξάρχεια, ας βγάλουν κοινή φωτογραφία με τους εξουσιαστές κι ας περάσουν από το ταμείο να πάρουν την αμοιβή τους!

Άξιος ο μισθός τους!

Δεν με εμπνέει και δεν με πείθει η αριστερά του Γιάνη Βαρουφάκη και γενικότερα η εγωπαθής εγχώρια αριστερά (θεσμική και εξωκοινοβουλευτική) που αποφεύγει να βρει «κοινούς δρόμους» και να αναγεννηθεί μπροστά στην επέλαση της απανθρωπιάς και του κέρδους, αλλά όταν ένας άνθρωπος (και επειδή έχω βρεθεί σε αυτή την θέση του θύματος πολλές φορές και από πολλές μεριές….) δέρνεται και τραμπουκίζεται, είμαι στο πλευρό του!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ