13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σύλληψη ενός ατόμου για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη – Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα

Ημερομηνία:

Στην σύλληψη ενός 17χρονου από το Μαρούσι για την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10/3) προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά πληροφορίες, 17χρονος κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο τις επόμενες ώρες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια. Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε το προσωπικό του Ευαγγελισμού όπου διεκομίσθη μετά το περιστατικό. Επίσης, δηλώνει ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν ήταν αναρχικοί ή μέλη κάποιου κινήματος.

«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει» σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης. Δείτε τις αναρτήσεις του: ‘Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους» γράφει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Το χρονικό της επίθεσης

Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν δύο άτομα μπήκαν στο μαγαζί και πήγαν προς το μέρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Εκείνος φέρεται να σηκώθηκε όρθιος και να τους είπε να πάνε έξω να μιλήσουν για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στο χώρο.

Όταν βγήκε, ωστόσο, έξω εκεί βρίσκονταν ακόμα 5-6 άτομα, τα οποία του επιτέθηκαν, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπάνε με γροθιές και κλωτσιές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τον χτυπούσαν ακόμα και με κλωτσιές στο κεφάλι.

Δίπλα του δεν είχε τους αστυνομικούς συνοδούς του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα δεν προκύπτει ότι οι δράστες ήταν μπράβοι, όπως δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης (αν και σημειώνεται ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο).

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ