27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πανδημία: «Πλημμυρίζουν» τα νοσοκομεία, φόβοι για νέο μαύρο ρεκόρ νοσηλειών

Ημερομηνία:

Η επέλαση της Ομικρον δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την εξέλιξη της πανδημίας. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων θα φέρει αύξηση στις νοσηλείες και στην Ελλάδα.

Ο Καναδάς δείχνει την εξέλιξη της πανδημίας με τη μετάλλαξη Ομικρον και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννη Πρασσά.

«Είναι πολύ πιθανό να πλησιάζουμε στην κορύφωση του κύματος. Το τσουνάμι μολύνσεων στην Ελλάδα κινήθηκε με τέτοιο ρυθμό που δεν θα κάνει εντύπωση εάν έρθει νωρίτερα» σημείωσε ο ίδιος στο MEGA ενώ για τις νοσηλείες ανέφερε:

«Θα αυξηθούν κι άλλο οι νοσηλείες στην Ελλάδα. Οι νοσηλείες ακολουθούν λίγες εβδομάδες μετά τα κρούσματα. Πρέπει να περιορίσουμε το πέρασμα των κρουσμάτων στους μεγαλύτερους, τους ευπαθείς και τους ανεμβολίαστους. Ο συναγερμός είναι τώρα και η εθνική προσπάθεια παραμένει».

Υπενθυμίζεται ότι στις 11/1, σημειώθηκε ρεκόρ νέων εισαγωγών ασθενών λόγω κορονοϊού στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 654 εισαγωγές, καταγράφοντας αύξηση κατά 31,59%.

Επισήμανε δε πως είναι πιθανή μια επαναμόλυνση από τη μετάλλαξη Ομικρον, χωρίς όμως βαριά συμπτώματα.

«Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται πως προτιμά να μολύνει το άλλο αναπνευστικό σε σχέση με τη Δέλτα και άλλα στελέχη του ιού» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο Κεμπέκ σημειώθηκε μια κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού για εμβόλιο μετά την απόφαση για φόρο στους ανεμβολίαστους, επισημαίνοντας παράλληλα πως το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα και δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του προστίμου.

Στο Οντάριο, όπου οι εμβολιασμένοι ξεπερνούν το 90% του πληθυσμού, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συναγερμό και οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Καταλήγοντας, το μήνυμά του ήταν:

«Για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες πρέπει να κάνουμε υπομονή και να σηκώσουμε τις επιδημιολογικές μας ασπίδες. Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό πιθανώς, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τον κολλήσουμε κιόλας. Ας αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες, να δώσουμε χώρο στους ήρωες του ΕΣΥ, να τελειώσει αυτή η μάχη και να σχεδιάσουμε ξανά με μεγαλύτερη ασφάλεια την ομαλότερη συμβίωση με τον ιό».

Ρεκόρ νοσηλειών στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έσπασαν πρόσφατα το ρεκόρ του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19, με σχεδόν 146.000 ασθενείς με κορονοϊό να καταλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή ένα κρεβάτι νοσοκομείου σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ αυτών, σχεδόν 24.000 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανερχόταν σε περισσότερους από 142.000 ανθρώπους σε νοσηλεία και είχε καταγραφεί στις 14 Ιανουαρίου του 2021, σχεδόν πριν από έναν χρόνο.

"google ad"

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτήν τη στιγμή αντιμέτωπες με μια έξαρση της επιδημίας που συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον. Η χώρα καταγράφει απανωτά ρεκόρ μολύνσεων από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Ο κίνδυνος νοσηλείας είναι 17πλάσιος και 20 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, σε σχέση με εάν το έχετε κάνει», επανέλαβε σήμερα ο δρ. Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην υγειονομική κρίση, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γάζα: Σαλπάρουν την Τετάρτη από την Κωνσταντινούπολη για να σπάσουν τον αποκλεισμό

Εκατοντάδες πολίτες από δεκάδες, πάνω από τριάντα χώρες του...