21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πανελλήνιες 2020: Χαμηλότερες οι επιδόσεις σχεδόν σε όλα τα μαθήματα – Τι λένε τα στατιστικά

Ημερομηνία:

Χαμηλότερες ήταν οι βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων σχεδόν σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων σε σύγκριση με πέρυσι.

Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των υποψηφίων που πέτυχε βαθμολογία άνω του 18, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του alfavita.gr.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, πάνω από τους μισούς υποψηφίους έγραψαν κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά (58,84%) αλλά και την Ιστορία (50,8%).

Εξαιρετικά χαμηλές ήταν οι επιδόσεις στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, των Αρχαίων και της Χημείας, στα οποία καταγράφεται μάλιστα θεαματική αύξηση των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Χαμηλές ήταν οι επιδόσεις που πέτυχαν οι υποψήφιοι σε Φυσική και Πληροφορική, ενώ καλύτερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι βαθμολογίες στη Βιολογία και την Οικονομία.

Θεαματική η αύξηση των υποψηφίων που έγραψε κάτω από τη βάση σε Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία και Χημεία

Ειδικότερα, το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψε φέτος κάτω από τη βάση στο μάθημα των Αρχαίων αυξήθηκε κατά 15 μονάδες συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας το 47,18% από 31,72% πέρυσι.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο διάφοροι παράγοντες, όπως η κοινή εξέταση του μαθήματος (Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία), οι ασάφειες που παρατηρήθηκαν σε ορισμένα ζητούμενα αλλά και το αμφιλεγόμενο -για πολλούς- θέμα της έκθεσης, φαίνεται ότι οδήγησαν στην αύξηση του ποσοστού των υποψηφίων που έγραψε κάτω από τη βάση και μάλιστα κατά 11 μονάδες. Σε σχέση με πέρυσι, οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από τη βάση έφτασε στο 27,13% (από 16,11% πέρυσι).

Κατά 10 μονάδες αυξήθηκε επίσης το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψε κάτω από 10 στη Χημεία, αγγίζοντας το 51,72% (από 42,1% πέρυσι).

Χαμηλότερες επιδόσεις σε Φυσική και Πληροφορική

Χαμηλότερες ήταν επίσης οι βαθμολογικές επιδόσεις στη Φυσική και την Πληροφορική, χωρίς όμως μεγάλες διαφορές. Πιο συγκεκριμένα, στη Φυσική το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψε κάτω από 10 αυξήθηκε στο 42,95% (39,41% πέρυσι) και στην Πληροφορική έφτασε το 44% (από 42,95%).

Καλύτερες βαθμολογίες σε Βιολογία – Οικονομία

Στα μοναδικά μαθήματα που παρατηρούμε καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις είναι της Βιολογίας και της Οικονομίας. Στη Βιολογία πάνω από τη βάση έγραψε το 71,75% των υποψηφίων (68,57% πέρυσι), ενώ στην Οικονομία πάνω από 10 έγραψε το το 60,24% (56,5 πέρυσι).

Οι επιδόσεις στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, στο οποίο εξετάστηκαν για πρώτη φορά οι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου, αναμένεται να σπρώξουν λίγο παρακάτω τις βάσεις μιας ήταν ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με τις περσινές επιδόσεις των υποψηφίων στα Λατινικά. Πιο συγκεκριμένα, στην Κοινωνιολογία κάτω από τη βάση έγραψε το 37,9% των υποψηφίων ενώ πέρυσι κάτω από τη βάση στα Λατινικά έγραψε το 30,29%.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...