17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πανελλαδική στάση εργασίας εφοριακών για το περιστατικό στην Κοζάνη: Βρισκόμαστε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών αλλά και ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα

Ημερομηνία:

Σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου, προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί, ως ένδειξη συμπαράστασης στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ- ΔΟΥ), η επίθεση αυτή «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου.

Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα».

Οι εφοριακοί επισημαίνουν, επίσης, ότι «τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες».

Και καλούν τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ απαιτούν τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ……

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν οι συνάδελφοι στη ΔΟΥ Κοζάνης και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους ίδιους αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα.

Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες.

ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την 17.7.2020 από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους μας που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους.

Στην Θεσσαλονίκη οι τρεις σοβαρά τραυματίες υπάλληλοι της ΔΟΥ

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης έχουν μεταφερθεί -από το «Μαμάτσειο» της Κοζάνης- οι τρεις τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ΔΟΥ Κοζάνης.

"google ad"

Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες -υπάλληλοι της υπηρεσίας- τους οποίους τραυμάτισε με το τσεκούρι ο 45χρονος φερόμενος ως δράστης.

Ο άνδρας και μια γυναίκα φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...