16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ανάμεσα στα καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

Το Πανεπιστήμιο Κρήτηςγια ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεταιστα καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς, καταλαμβάνοντας την 88η θέση.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022, ο Οργανισμός κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων γνωστός ως «THE–YoungUniversityRankings» δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της κατάταξης των καλύτερων νέων Πανεπιστημίων διεθνώς. Στην κατάταξη του 2022 συμμετείχαν 790 Πανεπιστήμια από 475 που συμμετείχαν το 2021 και φέτος περιλαμβάνει 7 ελληνικά Πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την θέση 88 παγκοσμίως, παρά τον αριθμό των νεοεισερχόμενων ιδρυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ότι αφορά τον δείκτη «απήχηση της έρευνας» με κριτήριο τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει για το 2022την 49η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στην κατάταξη.

Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα 100 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς αποτελεί ένα σημαντικό και εντυπωσιακό επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που επηρεάζουν την εκπαίδευση και την έρευνα στην Ελλάδα, και αποδεικνύει την αφοσίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες στοhttps://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/young-university-rankings

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...