14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πανούσης: Να αυτοδιαλυθούν θύλακες της ΧΑ στην ΕΛΑΣ, αλλιώς θα τους διαλύσω εγώ

Ημερομηνία:

Τέλος στις επιχειρήσεις “σκούπα” και επιστροφή στο δρόμο τουλάχιστον 1.200 αστυνομικών την ερχόμενη εβδομάδα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης

Υπέρ της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ΄, τάσσεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σημειώνοντας ότι «δεν ωφελούν σε τίποτα».

Το ερώτημα είναι -όπως λέει ο ίδιος- ποιος ελέγχει τις υπάρχουσες φυλακές. Σημειώνει: «Τις φυλακές τύπου Β’, όπου υπάρχουν σκληροί εγκληματίες, οι καταδικασμένοι για νεοτρομοκρατία, ποιοι τις ελέγχουν; Αυτοί ελέγχουν τους φύλακες, ή οι φύλακες ελέγχουν αυτούς; Το κράτος, δηλαδή, ελέγχει την τρομοκρατία, ή η τρομοκρατία το κράτος;».

Σε ερώτημα περί σχέσεων της Χρυσής Αυγής με τμήματα της ΕΛΑΣ, ο κ. Πανούσης απαντά πως «αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής, ή οποιασδήποτε ακραίας πολιτικής αντίληψης ή και θύλακες διαφθοράς, παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν. Γιατί, εάν δεν αυτοδιαλυθούν, θα τους διαλύσω».

Εκτιμά ότι ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα βρίσκονται στον δρόμο 1.200- 1.500 αστυνομικοί, που έως τώρα φρουρούσαν δημόσια πρόσωπα. Όπως λέει, «οι 700 έχουν επιστρέψει», έπειτα από εξέταση των φακέλων, ενώ ακολουθούν επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Διακηρύσσει το τέλος των επιχειρήσεων «σκούπα», λέγοντας ότι «με τη σκούπα σκουπίζεις σκουπίδια και οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια».

Για την Αριστερά τονίζει πως «πολύ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι άλλο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, για τον πρωθυπουργό σημειώνει πως «έχει στρατηγική σκέψη σε πολλά πράγματα και κινείται χωρίς να έχει συμπλέγματα».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ