15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παντού βάσεις: Δημιουργείται και δεύτερος Ναύσταθμος στη Σούδα

Ημερομηνία:

Χανιά, ο νομός που συγκεντρώνονταν όλες οι βάσεις…

Στην αποκάλυψη πως το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη λάβει απόφαση- μετά από εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων- να δημιουργήσει δεύτερο ναύσταθμο στην Σούδα της Κρήτης προκειμένου να ανεφοδιάζονται τα πλοία του πολεμικού ναυτικού και τα υποβρύχια, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το σχέδιο που αποτελεί «ειλημμένη απόφαση» όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος θα ενταχθεί στο συνολικό πρόγραμμα εξοπλιστικής αναβάθμισης της χώρας. Ο υπουργός ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου στο πλαίσιο συζήτησης συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ για αμοιβαίο εφοδιασμό καυσίμων είπε:

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει Ναύσταθμο και στην Κρήτη αντίστοιχο του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας. Αυτό θα γίνει με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Σούδα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. »

Το συνολικό σχέδιο προβλέπει και αναβάθμιση υποδομών Σούδας για πλήρη οργανωμένο και λειτουργικό ναύσταθμο ώστε να αποτελέσει μόνιμο οργανωμένο και λειτουργικό μηχανισμό υποστήριξης πλοίων και υποβρυχίων. Είναι υπόθεση που θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Το βασικό είναι να ληφθεί η σχετική απόφαση προς τούτο.

Αυτή η απόφαση μπορεί να την θεωρήσετε ειλημμένη». Απαντώντας δε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επανέλαβε:

«Δεν είναι υπόθεση επικείμενης ίδρυσης του ναυστάθμου. Θέλει χρόνια. Η σχετική απόφαση όμως ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Πολεμικού Ναυτικού στη πολιτική ηγεσία που την έκανε δεκτή. Η υλοποίησή του κρίθηκε απαραίτητη για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Protagon.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...