15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παπαδογιάννης για έκταση ιδιοκτησίας εκ κληροδοτήματος της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου στη θέση «Κακό Κεφάλι»: “Mεμονωμένη ενέργεια ενός συνεργάτη του μητροπολίτη δεν μπορεί να εκφράζει την κοινωνία της εκκλησία”

Ημερομηνία:

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την έκταση ιδιοκτησίας εκ κληροδοτήματος της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου στη θέση «Κακό Κεφάλι» μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Απάντηση τα Χανιά μας», κ. Άρης Παπαδογιάννης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε από τη μια πλευρά, την αδήριτη ανάγκη της κοινωνίας εδώ και χρόνια, που αφορά την κατασκευή νέων σχολείων στην πόλη μας. Στην προσπάθεια αυτή για εμάς, δεν χωρά καμιά «έκπτωση». Από την άλλη, έχουμε να κάνουμε με δυο κορυφαίους θεσμούς της πόλης, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν το παραμικρό να χωρίσουν ενώ έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, ακόμη και σε πολύ πιο δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες, ότι όχι απλά συνεργάζονται αρμονικά, αλλά σε μια πλειάδα περιπτώσεων, ο ένας μπορεί να συμπληρώσει τον άλλο.

Για εμάς «Δήμος» και «Εκκλησία» είναι το δυο έννοιες, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους κι έτσι πρέπει να εργαστούμε να παραμείνουν. Οι υψηλοί τόνοι, στην προκειμένη περίπτωση, απ’ όποια πλευρά κι αν προέρχονται, δεν εξυπηρετούν την προσπάθεια εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης, η οποία κατά τη γνώμη μας, είναι εφικτή και επιβεβλημένη. Ως παράταξη, θεωρούμε ότι η αρχική ενημέρωση που μας έγινε – σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου – θα έπρεπε να πάει ένα βήμα παραπέρα, πριν το θέμα σήμερα Τετάρτη 21/9/2022, ερχόταν προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβουλίου.

Ο διάλογος αυτός, με παρούσα την εκκλησία και την «κεφαλή» της, θα μπορούσε να αποβεί, πολύ περισσότερο παραγωγικός – ουσιαστικός, αν γινόταν πριν έρθει αυτό το θέμα, στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν προς διαχείριση για τους θεσμούς μιας πόλης, θα πρέπει να τα συζητάμε διεξοδικά, με χαμηλούς τόνους και σε κάθε περίπτωση, όχι με επιθετικές ρητορικές, σε κλίμα διαλλακτικότητας και συνεργασίας .

Από την στιγμή δε που ο στόχος, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις που έχουν γίνει – έστω και μέσα από τον σε υψηλούς τόνους δημόσιο διάλογο που διεξάγεται μέχρι σήμερα για το θέμα – εξακολουθεί να παραμένει ένας, η «δημιουργία σχολείου» στην συγκεκριμένη έκταση, έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί, να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Εν κατακλείδι, είναι σημαντικά περισσότερα και πιο ουσιαστικά αυτά που μας ενώνουν, ως Δήμο Χανίων και τοπική Εκκλησία, από αυτά που μέσα από το κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί, δείχνουν να μας χωρίζουν. Μια μεμονωμένη ενέργεια ενός συνεργάτη του μητροπολίτη δεν μπορεί να εκφράζει την κοινωνία της εκκλησία. Σε κάθε περίπτωση, με ιδιαίτερη αγωνία και προβληματισμό, θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις κι ευελπιστούμε η τροπή που τελικά αυτή θα λάβει σύντομα, θα κινείται στην κατεύθυνση της λογικής και της συννενόησης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ