19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παπαθεοδώρου: Επιμένει πως χρειαζόταν τα 100 «σκληρά» βίντεο παιδικής πορνογραφίας ως υλικό για το νέο του βιβλίο – “Δεν τα έχει δει καν όλα”, λέει ο δικηγόρος του

Ημερομηνία:

«Χρειαζόταν πρωτογενές υλικό για νέο βιβλίο». Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται, μέσω του δικηγόρου του, Σταύρου Γεωργόπουλου, ο οποίος βρέθηκε φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΙ και επιχείρησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του πελάτη του.

Στην κατοχή του φέρεται να βρέθηκαν περί τα 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών τα οποία «κατέβηκαν» και αποθηκεύτηκαν στον υπολογιστή του τα τελευταία χρόνια.

Ο συνήγορος του συγγραφέα δήλωσε ότι ο τρόπος που κατεβάζει κανείς αυτά τα βίντεο είναι μαζικός, έτσι λειτουργεί η εφαρμογή δεν υπάρχει προεπισκόπηση ούτε καν τα έχει δει όλα, κι αυτά που έχει δει τα έχει δει αποσπασματικά».

«Έκανε έρευνα»

«Η θέση του είναι ότι οι εικόνες και τα βίντεο από το υλικό που κατασχέθηκε προκαλούν και στον ίδιο αποστροφή και απέχθεια. Ο λόγος που βρέθηκαν στην κατοχή του, ήταν ότι ήθελε να αναζητήσει πρωτογενές υλικό το οποίο θα επεξεργαζόταν, θα το διύλιζε στο δικό του μυαλό ως συγγραφέας, για να μπορέσει να συγγράψει ένα βιβλίο που θα καταγγέλλει, θα στηλιτεύει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων» ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος.

«Είχε κάνει έρευνα, είχε αποκαλύψει ότι είχε σκοπό να γράψει τέτοιο βιβλίο» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας αφού ταυτοποιήθηκε από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στο αρχείο του συγγραφέα, κατά τις έρευνες στο σπίτι του από τις Αρχές, βρέθηκαν περισσότερα από 100 «σκληρά» βίντεο με παιδική πορνογραφία. Σε όλα τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του Παπαθεοδώρου η ηλικία των παιδιών ήταν 10-12 ετών και το περιεχόμενο είναι ανατριχιαστικό.

Ο 55χρονος συνελήφθη στο σπίτι του, στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...