21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Παράδειγμα προς μίμηση ο Αποκόρωνας – Πήρε στα χέρια του την κατάσταση και προστατεύτηκε από τον καταρροϊκό πυρετό

Ημερομηνία:

“Τον φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” και αυτή την παροιμία φαίνεται ότι ταιριάζει γάντι στο δήμο Αποκόρωνα ο οποίος μερίμνησε να προστατέψει την περιοχή του από τον κατορροϊκό πυρετό χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο στην αναμονή.Έτσι μπροστά στην απειλή του καταρροϊκού πυρετού, ο δήμος αποφάσισε να μην περιμένει μέχρι να… πάθει, αλλά να πάρει στα χέρια του την κατάσταση.
Με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε με την κτηνιατρική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Χανίων προκειμένου να κάνει τον προληπτικό ψεκασμό που θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.
Επειδή δεν επαρκούσαν τα χρήματα για να γίνει ο ψεκασμός, αποφάσισε ο δήμος με δικούς του πόρους να καλύψει τα έξοδα.
Αγοράστηκαν τα φάρμακα και στη συνέχεια ο δήμος συγκέντρωσε όλους του κτηνοτρόφους αλλά και τους προέδρους από τις τοπικές κοινότητες για να οργανώσουν τον ψεκασμό.
Μάλιστα στον ψεκασμό ήταν σημαντικό ότι συμμετείχαν εθελοντές όχι μόνο από τα τοπικά συμβούλια αλλά και απλοί πολίτες που έβαλαν τα τρακτέρ τους και τον κόπο τους.
Σήμερα το πρωί προμηθεύτηκαν τα φάρμακα και το απόγευμα άρχισε ο ψεκασμός ο οποίος θα ολοκληρωθεί αύριο.
Μακάρι να λειτουργούσε έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση που πήρε άμεσα πρωτοβουλία αλλά και οι πολίτες που πρόσφεραν εθελοντικά τη βοήθειά τους.
Εντωμεταξύ ο ψεκασμός για τον καταρροϊκό πυρετό σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας έχει αποφασιστεί να αρχίσει από το Ακρωτήρι.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...