18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Παράλληλες αρχαίες διατροφικές διαδρομές Κρήτης-Ιταλίας

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων» με υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ελλάδας θα προχωρήσουν σε κοινή εκδήλωση στην Κρήτη στο Δήμο Ηρακλείου στην αίθουσα «Ανδρόγεω» στις 4-6 Μαρτίου 2014 με θέμα οι αρχαίες συνταγές της Κρήτης και της Ιταλίας και η επιστροφή στις ρίζες των διατροφικών αξιών που δίνουν νέα δυναμική στην νεανική επιχειρηματικότητα στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία με την προώθηση νέων πιάτων και βιολογικών προϊόντων.

Η εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα «Ανδρόγεω» στο Δήμο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα και κρητικά κεράσματα για τους επισκέπτες ενώ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με τα ιστορικά θρησκευτικά μνημεία της Κρήτης.

Παράλληλα στην ημερίδα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενημερώσουν οι εκπρόσωποι της για τα νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα της νεανικής επιχειρηματικότητας ενώ θα τονισθεί η αξία της διαφύλαξης των τοπικών προϊόντων, η αξιοποίηση των ιστορικών θρησκευτικών μνημείων όλων των περιοχών της Κρήτης και της Ιταλίας για την τουριστική προβολή τους ενώ παράλληλα θα συζητηθούν τα κοινά στοιχεία στις διατροφικές αξίες της νήσου και της Ιταλίας. Επίσης θα πραγματοποιήσουν ομιλίες οι εκπρόσωποι του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για την Ιταλική διατροφή και οι παράλληλες διαδρομές με την Κρητική.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα θα παρακολουθήσουν συζητήσεις για Ευρωπαϊκές εθνικές και περιφερειακές πολιτικές ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη τοπικών πρωτοβουλιών και μικρής κλίμακας πολιτιστικών σχεδίων για τον τουρισμό Ειδικότερα στις 4 Μαρτίου 2014 θα αρχίσει η έκθεση φωτογραφίας ιστορικού θρησκευτικού τουρισμού στις 5 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα αρχαία διατροφή και παράλληλες διαδρομές Ιταλίας και Κρήτης ενώ στις 6 Μαρτίου 2014 θα γίνουν συναντήσεις των παραγωγών της Κρήτης με τους εκπροσώπους του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου.

Την ημερίδα στην αίθουσα «Ανδρόγεω» στις  5 Μαρτίου 2014 στις 10:00 π.μ.  διοργανώνει το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων» και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο με υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κρήτη με θέμα οι αρχαίες συνταγές της Κρήτης και της Ιταλίας και η επιστροφή στις ρίζες των διατροφικών αξιών που δίνουν νέα δυναμική στην νεανική επιχειρηματικότητα στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία με την προώθηση νέων πιάτων και βιολογικών προϊόντων.

Παράλληλα στην  ημερίδα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενημερώσουν οι εκπρόσωποι της για τα νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα της νεανικής επιχειρηματικότητας ενώ θα τονισθεί η αξία της διαφύλαξης των τοπικών προϊόντων, η αξιοποίηση των ιστορικών θρησκευτικών μνημείων όλων των περιοχών της Κρήτης και της Ιταλίας για την τουριστική προβολή τους ενώ παράλληλα θα συζητηθούν τα κοινά στοιχεία στις διατροφικές αξίες της νήσου και της Ιταλίας. Επίσης θα πραγματοποιήσουν ομιλίες οι εκπρόσωποι του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για την Ιταλική διατροφή και οι παράλληλες διαδρομές με την Κρητική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...