22.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Παρά την παρέμβαση Άρειου Πάγου, στη Φαλάσαρνα βασιλεύει η παρανομία | Φωτός

Ημερομηνία:

Την ίδια ημέρα που ο Άρειος Πάγος εξέδιδε ανακοίνωση για τις παράνομες καταλήψεις παραλιών στη Φαλάσαρνα η παράνομη κατάληψη της παραλίας συνεχίζεται. Οι ομπρέλες εκτείνονται σε όλη την ακτογραμμή, η παραλία βρίσκεται υπό κατάληψη από επιχειρηματίες που φαίνεται να αδιαφορούν για τις αντιδράσεις πολιτών, για τις αρχές, ακόμη και για τον Άρειο Πάγο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, παρά την παρέμβαση των αρχών και τις έντονες αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών, η κατάληψη της παραλίας είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Από την αρχή έως το τέλος της είναι καλυμμένη από ομπρέλες.

Σύμφωνα με πολίτη με τον οποίο μιλήσαμε το μόνο θετικό που έχει προκύψει από τις αντιδράσεις είναι ότι πλέον δεν στέλνονται μπράβοι για να διώξουν ανθρώπους που καθόντουσαν μπροστά από τις ομπρέλες.

Οι παρανομίες όμως δε σταματούν εκεί αφού και στη θάλασσα φαίνεται ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ μας στην παραλία είδαμε πολλές φορές θαλάσσια τζετ να τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες κοντά σε λουόμενους δίχως να λαμβάνονται μέτρα ασφάλειας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που παραθέτουμε τα θαλάσσια τζετ έβγαιναν από τη θάλασσα με τους αναβάτες τους αντί να κόβουν ταχύτητα να πατούνε το γκάζι παρά του ότι σε πολύ κοντινή απόσταση βρισκόταν οικογένειες με παιδιά.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην παραλία αφού οι γουρούνες πραγματικά όργωναν την προστατευόμενη περιοχή. Το σκηνικό παρέπεμπε στην ταινία mad max και όχι σε έναν τόπο που αποτελεί ευαίσθητο οικοσύστημα που χρήζει προστασίας.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που θύμιζε ότι η Φαλάσαρνα αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ήταν κάτι κρυμμένες πινακίδες καθ’ οδόν προς το beach bar το οποίο καθώς ο ήλιος έπεφτε ανέβασε την ένταση της μουσικής τόσο πολύ ώστε να μπορείς να την ακούς από τη μία άκρη της παραλίας μέχρι την άλλη.

Είναι εμφανές ότι στη Φαλάσαρνα, ο νόμος δεν ισχύει. Ή, ότι κάποιοι αισθάνονται ότι είναι υπεράνω οποιουδήποτε νόμου με ευθύνη των αρχών αλλά και πολλών χιλιάδων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, που γεμίζουν τις χιλιάδες ομπρέλες και τα ταμεία αυτών που καταπατούν τη δημόσια γη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής...

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς...

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας...