26 C
Chania
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για στάσεις λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ

Ημερομηνία:

Έγγραφο προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απέστειλε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ζητώντας την άμεση πρόβλεψη και κατασκευή δύο στάσεων λεωφορείου στην περιοχή του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Ραφαήλ, επί της Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνου.

Η παρέμβαση του Δημάρχου απευθύνεται επίσης στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕ και στους φορείς κατασκευής του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, καθώς η ολοκλήρωση του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναδεικνύει ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως την ανθρώπινη ασφάλεια, καθώς κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί, κάτοικοι και επισκέπτες μετακινούνται προς τον Άγιο Ραφαήλ με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, χωρίς όμως να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση.

«Θεωρούμε επιβεβλημένο σε έναν σύγχρονο οδικό άξονα να υπάρχει πρόβλεψη για την ασφαλή εξυπηρέτηση των ανθρώπων που επισκέπτονται έναν από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος της περιοχής μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αποκορώνου στην παρέμβασή του. Η απουσία κατάλληλων στάσεων δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τους επιβάτες, οι οποίοι αναγκάζονται να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται στο οδόστρωμα της εθνικής οδού.

Με την κατασκευή δύο στάσεων, μία ανά κατεύθυνση, θα εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι πολίτες, οι ηλικιωμένοι, οι οικογένειες και οι χιλιάδες προσκυνητές που επισκέπτονται τον Άγιο Ραφαήλ. Παράλληλα, θα αποτραπούν οι επικίνδυνες συνθήκες που σήμερα παρατηρούνται επί του εθνικού οδικού δικτύου, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισημαίνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενσωματωθεί η συγκεκριμένη παρέμβαση στον σχεδιασμό του νέου ΒΟΑΚ, με ελάχιστο κόστος και χωρίς μελλοντικές διορθώσεις. Η ένταξη των στάσεων στο υφιστάμενο έργο αποτελεί, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, την πλέον συμφέρουσα λύση και για το Δημόσιο και για τους πολίτες.

Για τη Δημοτική Αρχή Αποκορώνου, η ασφάλεια των πολιτών δεν αποτελεί λεπτομέρεια του σχεδιασμού, αλλά προτεραιότητα. Όπως επισημαίνεται στην παρέμβαση, όταν πρόκειται για έναν τόπο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πίστη, την τοπική κοινωνία και χιλιάδες επισκέπτες, η Πολιτεία οφείλει να δώσει άμεση λύση. Ο Δήμος Αποκορώνου δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί έργα που υπηρετούν τον άνθρωπο, την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς καθυστερήσεις.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων αύριο Τρίτη

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026. Παρεμποδίσεις κυκλοφορίας στη Μονή Γωνιάς, Χάου, Γεωργακάκηδες, Κλαδισό και Κόκκινο Μετόχι.

Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων: Έκκληση στο Δήμο για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

Η Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων καταθέτει υπόμνημα στο Δήμο για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου, ζητώντας διπλασιασμό μισθών, προσλήψεις προσωπικού και στέγαση εργαζομένων.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες όχημα για τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταγγέλλει το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες ως εργαλείο συγκέντρωσης γης στα χέρια του κεφαλαίου, στηρίζοντας τους αγώνες αγροτοκτηνοτρόφων και μικροϊδιοκτητών.

Συγχαρητήρια Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης στον Γιώργο Κουμεντάκη για την «Μήδεια» στην Επίδαυρο

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης συγχαίρει τον Γιώργο Κουμεντάκη για την επιτυχία της «Μήδειας» στην Επίδαυρο. Ο συνθέτης είναι εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης.