29.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Παρέμβαση Μ.Στρατάκη για το νέο τρόπο εξόφλησης δαπανών από τον Οίκο Ναύτου.

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης αναφορικά με το νέο τρόπο εξόφλησης δαπανών από τον Οίκο Ναυτού.

Όπως αναφέρει ο κ.Στρατάκης στην Ερώτησή του, ο νόμος 3922/2011 (άρθρο 18) θέσπισε, ως γνωστόν, ανταποδοτικό τέλος 3% υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, για παρεχόμενες στον Οίκο Ναύτου υπηρεσίες από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων και αναγνωρίζοντας έμπρακτα για πρώτη φορά την εργασία που προσφέρουν τα στελέχη του Λ.Σ. προς τρίτους.

Όμως, ο Οίκος Ναύτου με πρόσφατες έγγραφες οδηγίες του και συγκεκριμένα τις 7121/23-3-2011 και 8440/6-4-2011 γνωστοποιεί σε όλα τα παραρτήματα του Οίκου Ναύτου ότι η εξόφληση των δαπανών θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από την κεντρική υπηρεσία και όχι από τα παραρτήματα.

Σύμφωνα με τους ασφαλισμένους, αυτή η διαδικασία πέρα από την ταλαιπωρία υποκρύπτει πιθανόν την αποφυγή υποχρεωτικής καταβολής της κράτησης υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού.

Έτσι, ο κ.Στρατάκης ερωτά τον κ.Υπουργό αν προτίθεται να διερευνήσει τις πραγματικές προθέσεις του Οίκου Ναύτου και κατά πόσον μέσα από τις νέες διαδικασίες που επιβάλλει, θα μπορούν και οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν αλλά και τα όσα θεσπίζονται από την Πολιτεία να εφαρμοστούν σωστά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ