15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παραδοσιακή μουσική και χοροί από την Κρήτη στον πεζόδρομο της Ιστικλαλ

Ημερομηνία:

Στις 9 Μαΐου 2014 είναι η Ημέρα της Ευρώπης και οι προξενικές αποστολές των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα, διοργανώνουν σε όλο το μήκος του πεζοδρόμου Ιστικλάλ το 2ο «EU Street Festival». Στο φεστιβάλ συμμετέχουν καλλιτεχνικά σχήματα από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέροντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στις εκδηλώσεις αυτές τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μαζί με ομάδα μουσικών. Το Λύκειον των Ελληνίδων είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1911 και αριθμεί σήμερα 65 παραρτήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής παράδοσης και πολιτισμού.

Το ελληνικό συγκρότημα θα εμφανιστεί στη σκηνή που θα στηθεί μπροστά από λύκειο του Galatasaray, την Παρασκευή 9 Μαΐου, στις 14.00.

Πηγή: mfa.gr/turkey

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ