15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Παρουσίαση υποψηφίων και θέσεων για τη δημοτική ενότητα Σούδας από την Πρωτοβουλία Πολιτών

Ημερομηνία:

Η δημοτική ενότητα Σούδας είναι ένας σημαντικός τόπος, αξιόλογης φυσικής ομορφιάς, μνημείων, με το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου. Μια περιοχή στρατοκρατούμενη, με χρόνια προβλήματα, χαμηλή ανάπτυξη, αλλά και με πολλές δυνατότητες, που ελάχιστα αξιοποιήθηκε και φροντίστηκε από πρώην και νυν δημοτικές αρχές. Η καθημερινότητα, η ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, πίσω από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη Σούδα, δεν έχουν αλλάξει εδώ και δεκαετίες.

Εμείς που στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας που σήμερα δραστηριοποιούνται εθελοντικά σε πολιτιστικούς, αθλητικούς, φιλανθρωπικούς συλλόγους, σε πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, με όλους που συνεχίζουν να αγαπούν και να αγωνιούν για τον τόπο, θέλουμε να συμπορευτούμε αυτή την εποχή της βαθειάς ανθρωπιστικής κρίσης που μας επέβαλαν με την πολιτική των μνημονίων και να συμβάλουμε στην αλλαγή πορείας του δήμου μας με έργα και όχι με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις απραγματοποίητες.

Για να γίνει η Σούδα, πόλη που να την χαίρονται πρώτα και κύρια οι κάτοικοί της, στόχος μας είναι τακτικές συνελεύσεις των πολιτών σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια ώστε να αναδεικνύονται τα προβλήματα και να διεκδικείται η λύση τους.

Η Σούδα είναι η πύλη εισόδου – εξόδου στον Δήμο Χανίων και στο Νομό, χαρακτηρίζεται από έντονη υποβάθμιση του φυσικού τοπίου, εξαιτίας του εμπορικού λιμανιού, την κεραία της ΕΡΤ, τους Κυλινδρόμυλους, τη ΔΕΗ, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, το λατομείο στο Πλατάνι, τα μπάζα και τα απορρίμματα στο Μορώνη και αλλού, τη ρύπανση της θάλασσας από αστικά απόβλητα.

Για το περιβάλλον προτείνουμε:

– Εφαρμογή των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος.

– Δημιουργία χώρων πρασίνου, ανάδειξη του Μορώνη και του υδροβιότοπου με ήπιες δραστηριότητες αναψυχής.

– Εκδηλώσεις για το περιβάλλον και τη δημόσια καθαριότητα και τις υποχρεώσεις των κατοίκων για τη διατήρηση της πόλης καθαρής.

Για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό:

– Ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων και προώθηση της επισκεψιμότητας μαθητών, κατοίκων και προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

– Το καλλιτεχνικό χωριό «Βερέκυνθος» είναι κοιτίδα πολιτισμού: χρειάζεται προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών τεχνών, των καλλιτεχνών και των έργων τους .

– Συνεργασία του Δήμου με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και το ΜΑΙΧ, κοινωνική ένταξη των σπουδαστών στη ζωή της πόλης και παροχή διευκολύνσεων στην διαβίωσή τους (συγκοινωνία ,ασφαλής μετακίνησή τους).

– Κατασκευή του Νηπιαγωγείου Τσικαλαριών

– Ανάπτυξη μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού ενηλίκων – παιδιών.

"google ad"

Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και στελέχωση με αθλίατρο και φυσιοθεραπευτής. Στήριξη των σωματείων στη διοργάνωση πανελλαδικών και διεθνών αγώνων κωπηλασίας.

– Το γηπέδο στο ΒΙΟΠΑ να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων

– Πάρκα στα Τσικαλαριά και την Απτέρα.

Το οδικό δίκτυο (κόμβος Σουδας, λεωφόρος Σούδας, οδός Καράγιωργα στα Λειβάδια, Δεληγιαννάκη στα Λενταριανά, Τσικαλαριών) με ιδιαίτερα βαριά κυκλοφορία είναι καρμανιόλα για εποχούμενους και πεζούς με δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα.

Για τις υποδομές προτείνουμε:

– Συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής και του φωτισμού, αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού συνωστισμού στη Σούδας και στους κεντρικούς δρόμους, κατασκευή πεζοδρομίων για την ασφαλή κίνηση κατοίκων και μαθητών.

– Πολεοδομικό σχεδιασμός – καθορισμό χρήσεων γης και ένταξη νέων περιοχών με πυκνή αυθαίρετη δόμηση.

– Αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στο αποχετευτικό δίκτυο στην πλατεία της Σούδας, στην Κάτω Σούδα, στην ιχθυόσκαλα και στο ναυταθλητικό, ανακατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων για τις πλημμύρες στην Κάτω Σούδα.

– Σωστή αξιοποίηση των πηγών (Πολύ Νερό, Καλάμι).

– Αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων και εκτάσεων.

Για την κοινωνική πολιτική προτείνουμε:

– Αξιοποίηση του ΘΨΠΧ (στέγαση αστέγων, άπορων φοιτητών), του Ναυτικού Νοσοκομείου για τις ανάγκες των κατοίκων της Σούδας, του περιφερειακού ιατρείου.

 Οι υποψήφιοι με την «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος» για τη Σούδα είναι:

Στη δημοτική ενότητα Σούδας: Αρτζουχαλτζή Μαρία, πολιτικός μηχανικός, Βλαχάκης Άρης, οικονομολόγος, Κουλουμπράκη Μαρία, εργαζόμενη στο αεροδρόμιο, Μπαρτζώκας Γιάννης, καθηγητής φυσικής αγωγής, Μποτωνάκης Μανώλης, υπάλληλος ΔΕΗ

Στη δημοτική κοινότητα Σούδας: Γραββάνη Ελένη, διευθύντρια 13ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Λιοδάκη Δήμητρα, θεατρολόγος, Λιονάκη Χριστίνα, καθηγήτρια γαλλικών, Παπαγεωργίου Εύη, κοσμηματοποιός, Στυλιανακάκης Ανδρέας, φοιτητής

Στην τοπική κοινότητα Τσικαλαριών: Αρτζουχαλτζή Δέσποινα, συνταξιούχος δασκάλα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...