25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Παραιτήθηκε από πρόεδρος μετά την σύλληψή του ο μισητός επιχειρηματίας που εκτόξευσε την τιμή φαρμάκου κατά του AIDS

Ημερομηνία:

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Turing Pharmaceuticals ο Μάρτιν Σκρέλι, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη, λόγω ομοσπονδιακής έρευνας για τη φαρμακευτική εταιρεία στην οποία ήταν επικεφαλής πριν αναλάβει την Turning. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία σε βάρος του

Η έρευνα για τον Σκρέλι, αφορά την εποχή κατά την οποία ήταν επικεφαλής της MSMB Capital Management και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Retrophin Retrophin Inc.

Αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του

Ο Σκρέλι, που είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος της Turing Pharmaceuticals, συνελήφθη χθες από το FBI αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση. Εκπρόσωπος του Σκρέλι δήλωσε ότι ο ίδιος αναμένει να «δικαιωθεί πλήρως».

Ο Σκρέλι κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε παρανόμως περιουσιακά στοιχεία της Retrophin για να αποπληρώσει χρέη ύστερα από ζημίες εκατομμυρίων δολαρίων του MSMB.

Τον Σεπτέμβριο, προκάλεσε κατακραυγή αφού αύξησε την τιμή του δημοφιλούς φαρμάκου Daraprim, κατά 5.000% – από τα 13,5 δολάρια στα 750 δολάρια.

Η κίνηση αυτή είχε οδηγήσει την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον να δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών εταιριών. Σύμφωνα, μάλιστα, με αναλυτές, το θέμα έχει οδηγήσει τις τιμές των μετοχών του κλάδου σε έντονες διακυμάνσεις.

Τον Νοέμβριο, ο Σκρέλι ανέλαβε επίσης τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη φαρμακευτική KaloBios. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της συγκεκριμένης εταιρίας ανεστάλη μετά την είδηση της σύλληψης του επικεφαλής της.

left.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ