19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Συνεργάτες του Στουρνάρα και του Θεοχάρη υποψήφιοι για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων – Ποια η υποψηφιότητα από Κίσσαμο

Ημερομηνία:

Μεταξύ τριών υποψηφίων θα επιλεγεί τελικά, το αργότερο έως την Τρίτη, ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων που θα πληρώσει την κενή θέση μετά την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαίδου.

Οι τρεις υποψήφιοι που επελέγησαν από την Γνωμοδοτική Επιτροπή στην τελική φάση της αξιολόγησης είναι δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κι ένας δικηγόρος με εξειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο – οι Ηλίας Ξηρουχάκης, Φώτης Κουρμούσης και Γιώργος Πιτσιλής.

Τα βιογραφικά τους

Ο Ηλίας Ξηρουχάκης είχε διατελέσει σύμβουλος τόσο της Κατερίνας Σαββαίδου, όσο και του Χάρη Θεοχάρη. Με καταγωγή από το Καστέλι της Κρήτης, θεωρείτο, μάλιστα, το «δεξί χέρι» του Χάρη Θεοχάρη και ο άνθρωπος των «δύσκολων αποστολών» όταν ο νυν βουλευτής του Ποταμιού ήταν επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Ο Φώτης Κουρμούσης, επίσης στέλεχος της Γραμματείας Εσόδων, ήταν άνθρωπος του επιτελείου του Γιάννη Στουρνάρα. Είναι περιβαλλοντολόγος και Χημικός Μηχανικός και τώρα κάνει το διδακτορικό του. Ηταν επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Βριλησσίων που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο τρίτος υποψήφιος, Γιώργος Πιτσιρλής είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο και σπουδές στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Την τελική επιλογή μεταξύ των τριών θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η επίσημη προθεσμία λήγει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...