27.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Παραιτήθηκε και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου: Τι απαντά στον νέο Συντονιστή

Ημερομηνία:

Ο Γιώργος Καλλιντέρης με μήνυμά του προς την εφημερίδα μας ενημέρωσε ότι από σήμερα 20 Δεκέμβρη δεν θα χειρίζεται πλέον τον λογαριασμό syrizalasithiou@gmail.com μετά την παραίτησή του από την θέση του Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου.

Αφού ευχαρίστησε για την συνεργασία στην δημοσίευση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων αυτά τα τελευταία επτά χρόνια, επισυνάπτει και απάντηση σε ανακοίνωση του νέου Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου.

Διαβάστε την απάντησή του:

Με μια προσωπική ανακοίνωση, χωρίς καμία ενημέρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο νέος Συντονιστής της Ν.Ε. Πανταζής Σιμόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν παρέλαβε “μια σειρά από δεδομένα που αφορούσαν την διαχείριση, τα πεπραγμένα, την διάφανη λειτουργία, την οικονομική και πολιτική καταγραφή της Νομαρχιακής Επιτροπής.”

Η πολύ γενική αυτή διατύπωση αφήνει υπονοούμενα, αν και ο ίδιος όχι μόνο παρέλαβε όσα αποτελούν ευθύνη του Συντονιστή (λίστες μελών και επικοινωνίας, υλικά εκλογών και επαφές με τα κεντρικά) αλλά και ως Αναπληρωτής Συντονιστής μέχρι την παραίτηση μου, γνώριζε πλήρως και τον τρόπο λειτουργίας αλλά και όλες τις αποφάσεις της Ν.Ε.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:

  • Η Ν.Ε. δεν έχει δικά της γραφεία, έπιπλα, χρηματική διαχείριση ή συνδρομές. Όλα αυτά τα διαχειρίζονται οι Οργανώσεις Μελών με δικούς τους υπευθύνους.
  • Οι όποιες δαπάνες εξοφλούνται από το κεντρικό ταμείο του κόμματος μέσω τραπέζης (όπως προβλέπεται από τον νόμο).
  • Οι εισπράξεις των τελευταίων εκλογών για ανάδειξη προέδρου έχουν κατατεθεί στον αντίστοιχο κομματικό λογαριασμό.
  • Η Ν.Ε. λειτουργεί ως συλλογικό όργανο και ο Συντονιστής της εκφράζει τις αποφάσεις της και τις θέσεις του κόμματος. Δεν εκδίδει προσωπικές ανακοινώσεις.

Με αυτή την ανακοίνωση, χωρίς καμία γνώση της Ν.Ε., δημιουργήθηκαν αμφιβολίες και ανησυχίες στα μέλη και στους φίλους του κόμματος (σε μια ιδιαίτερα προβληματική περίοδο) και προκάλεσε αντιδράσεις στην Συνεδρίαση της Ν.Ε. που έγινε μετά την ανακοίνωση και νέες παραιτήσεις μελών της.

Είναι δυστυχώς μια ακόμα θλιβερή αντίδραση της νέας ηγεσίας του κόμματος μας, που εξηγεί και την αδυναμία μου πια να την εκφράζω δημόσια και την παραίτησή μου από τη θέση του Συντονιστή.

Γιώργος Καλλιντέρης

Πρώην Συντονιστής Ν.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι αιτήσεις για την διαδικασία εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο Χανίων εξακολουθούν να κατατίθενται έως τις 31η Μαΐου

Το Μουσικό Σχολείο Θερίσου-Χανίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες μαθητών/τριων της...

Διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση μηχανικού του Δήμου Χανίων παρά την άριστη βαθμολόγησή του κατά την αξιολόγηση

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του...