19.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Παραιτήθηκε ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Ημερομηνία:

Την παραίτησή του «για προσωπικούς λόγους» κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας Γιώργος Κολιοκώστας δύο χρόνια πριν την κανονική λήξη της θητείας του. Ο Γιώργος Κολιοκώστας, έχει διατελέσει προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών και προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών.

Ο Γιώργος Κολιοκώστας έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας όταν ως αντιεισαγγελέας απέστειλε την αναφορά του ΔΣΑ στον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων για να διερευνηθούν οι καταγγελίες σχετιά με το χειρισμό της ανάκρισης σχετικά με την έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ,

Στους δικαστικούς κύκλους η παραίτηση του Κολιοκώστα προκάλεσε μεγάλη έκπληξη κυρίως εξαιτίας της στάσης που είχε πάρει στο παρελθόν όταν δύο οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν να αντικατασταθούν: «Ο δικαστικός λειτουργός μόνο για σοβαρούς (σπουδαίους) λόγους μπορεί να ζητήσει την αντικατάσταση του από συγκεκριμένη υπηρεσία» είχε πει χαρακτηριστικά.

http://www.thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριγμοί στην ισπανική κυβέρνηση λόγω… Ισραήλ – Δοκιμάζεται ο συνασπισμός κομμάτων

Η ισπανική κυβέρνηση κράτησε αποστάσεις από τις επιστολές που...

Ιδρύθηκε η ΔΕΥΑ Αποκορώνου: “Η διαχείριση του νερού αποτελεί σήμερα το πρωταρχικό θέμα”

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αποκορώνου γνωστοποίηση την ίδρυση...

Στα Χανιά η Ηρώ Διώτη – Συνάντηση με τοπικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων και φορεών | Φωτός

Τα Χανιά επισκέφθηκε η υποψήφια βουλεύτρια της ενωτικής πρωτοβουλίας...

4 ημέρες θα γλεντά στο Σκινέ ο Κασσελάκης τον γάμο του με τον Τάιλερ | Το προσκλητήριο του γάμου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσκλητήριο για τον γάμο του Στέφανου...