16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παρακολουθούνταν το 2021 πάνω από 727.325 πολίτες στην Ελλάδα!

Ημερομηνία:

Το αντιγράφουμε από τους OPINIONS του iEidiseis, από το άρθρο του Μαρίνου Σκανδάμη, διδάκτορα Νομικής – δικηγόρο και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής:

«Βρετανική έρευνα του 2016 δείχνει ότι ο μέσος όρων των επαφών του κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου ανέρχεται στις 47. Δεδομένου ότι δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας παρόμοια δημοσιευθέντα στοιχεία για την Ελλάδα, αν αντιστοίχως εφαρμόζαμε αυτόν τον μέσο όρο στη χώρα μας, προκύπτουν ενδιαφέροντα και άκρως ανησυχητικά στοιχεία για την κατάσταση των ατομικών μας δικαιωμάτων.

Και αυτό διότι αν θεωρήσουμε ότι οι 15.475 εκδοθείσες εισαγγελικές διατάξεις το 2021 για την άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας, αφορούν έναν αριθμό τηλεφώνου, που δεν είναι ακριβές, αφού κάποιες φορές με μια διάταξη αίρεται το απόρρητο σε περισσότερους τηλεφωνικούς αριθμούς, τότε το αποτέλεσμα σοκάρει.

Καθότι θεωρητικά κατά μέσο όρο 727.325 τηλεφωνικοί αριθμοί μπορεί να παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο των αναγκών εθνικής ασφάλειας. Και ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος αν λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν άλλες έρευνες του εξωτερικού που δείχνουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό επαφών ανά χρήστη κινητού τηλεφώνου».

Το μίνιμουμ, λοιπόν, του αριθμού των συμπολιτών μας που άκουσαν οι ΚΥΠίτες το 2021 είναι 727.325 συμπολίτες μας!

Με τις νόμιμες παρακολουθήσεις!

Τι πιθανότητες, αλήθεια, δίνετε στον εαυτό σας να είστε ένας από αυτούς;.

Β. Σκ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ