32.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Παρουσίαση των θέσεων της “Πρωτοβουλίας Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος” για τον ρόλο του Δήμου στην δημόσια υγεία

Ημερομηνία:

Για “απάτη”, “κοροϊδία” και εμπαιγμό των πολιτών από τον πρόεδρο του δημοτικού γηροκομείου κ. Γιώργο Γεωργακάκη, έκανε λόγο ο γιατρός και μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος, κ. Μπάμπης Κουρούσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των θέσεων της “Πρωτοβουλίας Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος” για τον ρόλο του Δήμου στην δημόσια υγεία.

“Η λειτουργία του Δημοτικού γηροκομείου αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση των ολέθριων συνεπειών της εφαρμογής του μνημονίου στην χώρα μας αλλά και του πώς η Δημοτική Αρχή κοροϊδεύει και εξαπατά τον κόσμο”, ανέφερε ο κ. Κουρούσης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην μεγάλη υποχρηματοδότηση (από τις 900 χιλιάδες ευρώ που είναι προϋπολογισμένες να πηγαίνουν ετησίως, μετά βίας πηγαίνουν οι 200 χιλιάδες) και στην υποστελέχωση (μείωση κατά 42% του προσωπικού) στο Γηροκομείο Χανίων που έχει μείνει χωρίς κοινωνική λειτουργό, χωρίς φυσιοθεραπευτή και λειτουργεί χωρίς πυρασφάλεια!

Επίσης, τους καλοκαιρινούς, όπως είπε, μήνες, θα μείνει με έναν μοναδικό μάγειρα, καθώς οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ που ως τώρα χρησιμοποιούνταν, θα πάνε στα ξενοδοχεία.

«Εάν αυτό ο πρόεδρος το εμφανίζει σαν επιτυχία και ανάπτυξη, μιλάμε σαν να είμαστε σε διαφορετικό πλανήτη. Έχει χαθεί ο ορθός λόγος, έχει χαθεί ο κοινός νους. Πρόκειται περί απάτης” τόνισε ο κ. Κουρούσης, για να προσθέσει ότι το ”πλεόνασμα” που διαφημίζει ο κ. Γεωργακάκης είναι τα χρήματα που έχουν περισσέψει από τη μείωση του προσωπικού.

Όπως ανέφερε, “για να μπορεί το Γηροκομείο να χρηματοδοτείται, επιλέγουν να παίρνουν ασθενείς ηλικιωμένους για να εισπράττουν τα αντίστοιχα νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ! Αυτό όμως σημαίνει αυξημένες ανάγκες σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό”.

Τέλος, διαπίστωσε ότι “για όλα αυτά πρέπει να κρυβόμαστε όχι να πανυγηρίζουμε, να ντρεπόμαστε γι’ αυτά που δεν έχουμε κάνει γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας!

Για το κέντρο υγείας αστικού τύπου

Ένα «μεγάλο ψέμα» χαρακτήρισαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας, την λειτουργία του κέντρου υγείας αστικού τύπου, επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι ποτέ εφικτή.

“Ο Δήμαρχος λέει ότι έχει πάρει την προφορική διαβεβαίωση του υπουργού ότι θα γίνει εξαίρεση για τα Χανιά – αυτό δείχνει τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα των τοπικών αρχόντων. Είναι εκπρόσωποι του φαίνεσθαι κι όχι του είναι»”, είπε χαρακτηριστικά ο κκ. Κουρούσης.

Ο ίδιος, προέβαλε ως επιτακτική την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των υπαρχουσών κοινωνικών δομών, του δημοτικού γηροκομείου, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, αλλά και την ανάγκη για ουσιαστική και όχι ευκαιριακή υποστήριξη των άλλων κοινωνικών δομών της πόλης μας όπως το ΕΛΕΠΑΑΠ και το ΚΗΦΑΑΠ.

Στάθηκε στο χρέος του Δήμου να εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα πρόληψης που αφορούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Νοσοκομείου και με τον Ιατρικό Σύλλογο καταγγέλλοντας για ακόμη μια φορά την πρόσφατη υπόθεση με τις δωρεάν εξετάσεις για την σκολίωση και την οστεοπόρωση.

, Παρουσίαση των θέσεων της “Πρωτοβουλίας Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος” για τον ρόλο του Δήμου στην δημόσια υγεία με ομιλητές τους γιατρούς και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλουςστα γραφεία της Πρωτοβουλίας Πολιτών (Κυδωνίας 28).

Ο Γιάννης Σαρρής

“Η κατάσταση της υγείας, τρανό παράδειγμα του ότι τα τοπικά ζητήματα είναι συνδεδεμένα με την γενικότερη πολιτική κατάσταση” τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Σαρρής: “Δεν είναι τυχαίο ότι η Κυβέρνηση έβαλε τις τοπικές εκλογές μία εβδομάδα νωριτερα από τις Ευρωεκλογές, θεωρώντας ότι μπορεί να τις ξεκόψει από την γενικότερη πολιτική κατάσταση(…) όμως αυτό είναι μια βαθιά πολική απατή, μια κοροϊδία απέναντι στον κόσμο”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξέφρασε τη θέση ότι “ο Δήμος δίπλα στους πολίτες μπορεί να διεκδικήσει και να καταφέρει να αλλάξουν οι κεντρικές πολιτικές που διαλύουν τις υπηρεσίες του και την ζωή των ανθρώπων” και έδωσε τον λόγο στους τρεις γιατρούς και υποψηφίους του συνδυασμού, κ. Μηνά Βουλγαρίδη, Χαράλαμπο Κουρούση και Βασίλη Πετρουλάκη. 

zarpa.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια...

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξασκήσει την πυρηνική του ετοιμότητα

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ...