16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΚΚΕ (μ-λ) στα Χανιά: “Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΚΚΕ (μ-λ) στα Χανιά-Βουλευτικές εκλογές Ιούνιος 2023

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΛΑΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ!

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Αυτοδυναμία ή χάος; Σταθερότητα ή περιπέτεια; Ανεξέλεγκτη παντοδυναμία ή ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση ή ενίσχυση του αντιδεξιού πόλου; Αλαζονική ηγεμονία ή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση εμπόδιο της;

Μ’ αυτά και άλλα αντίστοιχα βομβαρδίζεται καθημερινά ο λαός. Με όλα αυτά, όλοι τους, ένα μας λένε. Από τις 26 του Ιούνη και μετά θα μείνετε στη γωνία. Θα υποταχτείτε στην επίθεση. Το πολύ-πολύ να έχετε την ψεύτικη «ελπίδα» ότι κάτι μπορεί να γλιτώσετε από την «αντιπολίτευση» στη Βουλή!

Ο Μητσοτάκης επιδιώκει ισχυρή κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει την άγρια επίθεση που ήδη εξαγγέλλει. Ο Τσίπρας θέλει να αναστρέψει την μεγάλη πτώση του, παρουσιάζοντας τον «ισχυρότερο» ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ως ανάχωμα στη ΝΔ. Το ίδιο «προσφέρει» και ο Ανδρουλάκης που διεκδικεί τη θέση και το ρόλο του δεύτερου πολιτικού πυλώνα.

Τι κι αν έχουν όλοι ψηφίσει και εφαρμόσει μνημόνια; Τι κι αν έχουν ψηφίσει μαζί τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιλαϊκών-αντιδραστικών νόμων την προηγούμενη τετραετία; Καμώνονται ότι ανταγωνίζονται στοχεύοντας στην εξαπάτηση των λαϊκών μαζών, την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν έναν νέο κύκλο συναινέσεων, συγκλίσεων και στήριξης των επερχόμενων αντιδραστικών μέτρων.

Ο κοινός τους στόχος μαζί με τα δεξιά και «αριστερά» δεκανίκια του συστήματος η υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού μας στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τον καπιταλιστικό μεσαίωνα. Η παράδοση της χώρας και της ζωής μας στα ξένα αφεντικά. Και τα αφεντικά μίλησαν:

Η εαρινή έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει τη νέα επιδρομή στα εισοδήματα, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Περισσότεροι πλειστηριασμοί, λιγότερα νοσοκομεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πάγωμα των μισθών(τριετίες), τέλος στα επιδόματα. Οι υποσχέσεις τους, οι δεσμεύσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς αποκαλύπτονται ότι είναι του …αέρος!To Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει ανυπόμονο να εμβαθύνει με τη νέα κυβέρνηση την εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών από την Ουκρανία ως τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Η ΗΠΑκοή όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού, το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας μας φέρνει πιο κοντά τον όλεθρο, το γενικευμένο μακελειό.

Αυτά που έρχονται: φτώχεια, εξαθλίωση, κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας, φασιστικοποίηση, τρομοκρατία, καταστολή, λεηλασία και ληστεία του τόπου μας, πόλεμος, δεν είναι αυτά που θέλει ο λαός. Τα δικαιώματα στην ειρήνη, την εργασία, το εισόδημα, την παιδεία, την υγεία, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στη ζωή είναι ξένα για το σύστημα της εξάρτησης και εκμετάλλευσης και τα κόμματά του.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στις 21/5 σαφέστατα αποτυπώνουν μια αρνητική κατάσταση. Όμως σε καμιά περίπτωση δε συνιστούν αναίρεση, κατάργηση της αντίθεσης του λαού με την μαύρη πραγματικότητα που ορίζουν και διαμορφώνουν οι δυνάμεις του συστήματος. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήττα των αυταπατών, όχι του λαού. Οι «κριτικές» δυνάμεων του συστήματος και δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά για «συντηρητική στροφή του λαού» έχουν ένα και μόνο πραγματικό στόχο: Να φορτώσουν σε λαό και νεολαία τα δικά τους αδιέξοδα. Να παρουσιάσουν πως τάχα ο λαός «συμφωνεί» με τις αντιλαϊκές πολιτικές,  πως τάχα «δεν θέλει» να αντισταθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.

"google ad"

Κάτω από την βαριά σκιά του εκλογικού αποτελέσματος και κόντρα στην επιδίωξη του συστήματος να τρομοκρατηθεί ο λαός και να θεωρήσει δεδομένη και ανίκητη τη νέα άγρια επίθεση, αναδεικνύεται  η ανάγκη συνειδητοποίησης, προβολής και υλοποίησης της μόνης πραγματικής απάντησης: ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.

Γιατί όλα όσα θέλουμε σ’ αυτό τον δρόμο θα τα συναντήσουμε, δεν υπάρχει άλλος. Χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες για «σχέδια νόμου» και «προγράμματα διακυβέρνησης».  Σαν αυτά που εξαγγέλλει η ηγεσία του ΚΚΕ, που χαϊδεύουν τ’ αυτιά, που καθησυχάζουν, που αδρανοποιούν τον κόσμο, επιδιώκοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή με το σύστημα. Απορρίπτοντας τόσο τα ακροδεξιά-φασιστικά δεκανίκια (Βελόπουλος, ΝΙΚΗ) όσο και αυτά που αυτοπλασάρονται σαν «αντισυστημικά» και «διαφορετικά»  (Πλεύση, Βαρουφάκης) ενώ είναι μέχρι το μεδούλι υπέρ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές στις 25 Ιούνη χωρίς να θέτει κανένα εκλογικό δίλημμα.

Επιμένουμε να δηλώνουμε ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα από την κάλπη.

Επιμένουμε να θέτουμε το βασικό διακύβευμα που αφορά το λαό μας: ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ! Πρέπει ο εργάτης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, ο νέος να μην είναι απλά ψηφοφόρος, αλλά απεργός, διαδηλωτής δηλαδή πραγματική δύναμη υπεράσπισης και κατάκτησης δικαιωμάτων. Να γίνει από «αντικείμενο» εκμετάλλευσης, υποκείμενο ανατροπών και νικών γιατί: ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ!

Επιμένουμε στην πρότασή μας για ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ. Είναι ανάγκη και υποχρέωση η σύγκλιση οργανώσεων και αγωνιστών για να συνδιαμορφώσουν τους πολιτικούς, κινηματικούς όρους συμβάλλοντας από κοινού να βγει μαζικά στον αγώνα λαός και νεολαία.

Επιμένουμε ότι βασική προϋπόθεση για να νικήσει το δίκιο, είναι η  ΟΡΓΑΝΩΣΗ του κόσμου εκεί που εργάζεται, που σπουδάζει, που κατοικεί. Με σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους, όργανα πάλης στα χέρια των εργατών, των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών και όχι κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά παραρτήματα.

Επιμένουμε στην κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ -ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Γιατί, σ’ αυτό το πεδίο διαμορφώνεται ο συσχετισμός δύναμης, μόνο μέσα απ’ αυτό μπορεί ν’ αλλάξει η ζωή και το μέλλον μας. Γιατί, οι κατακτήσεις στους όρους δουλειάς, σπουδών, περίθαλψης, ζωής δεν θα έρθουν με τη διαπραγμάτευση, τη συναλλαγή, το συμβιβασμό. Θα έρθουν με τη δύναμη των αγώνων που θα συγκροτούνται στην κατεύθυνση της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Επιμένουμε ότι μέσα σ’ αυτούς τους αγώνες  αναδεικνύεται η ανάγκη και η δυνατότητα συγκρότησης και ενίσχυσης της ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ μέσα στο κίνημα. Αυτοί οι αγώνες θα φέρουν πιο κοντά όχι την αριστερή διακυβέρνηση ή την κυβερνητική εξουσία, αλλά θα ωριμάζουν το λαό μας και θα τον φέρνουν πιο κοντά στο ιστορικό καθήκον: το επαναστατικό τσάκισμα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας όπου ο εργαζόμενος λαός θα είναι το αφεντικό. Για μια Ελλάδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Απευθυνόμαστε στους εργάτες, εργαζόμενους άνεργους, αγρότες συνταξιούχους, στους νέους μας

Να γυρίσουν την πλάτη στους κυρίαρχους. Να αρνηθούν (αυτ)απάτες και χρεοκοπημένες λογικές της ήττας και της ενσωμάτωσης. Να αψηφήσουν εκβιασμούς, να μην υποκύψουν σε ψευτοδιλήμματα.

Να στηρίξουν, να ενισχύσουν και στην κάλπη την κατεύθυνση που παλεύει το ΚΚΕ(μ-λ). Να δηλώσουν και στην κάλπη ότι ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα. Με την οργή τους. Με τα δίκια τους. Με τους αγώνες τους. Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Για το μέλλον που μας αξίζει!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

1. ΚΟΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Νικολάου

2. ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ του Εμμανουήλ

3. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ-ΘΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...