20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παρουσία του πρωθυπουργού, του μισού υπουργικού συμβουλίου και πλήθους κόσμου τα Χανιά αποχαιρέτησαν τον Μανούσο Βολουδάκη | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Ο θάνατος του Χανιώτη βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη σε ηλικία μόλις 57 ετών από καρκίνο συντάραξε τα Χανιά.

Σήμερα, στην κηδεία του, οι Χανιώτες έσπευσαν μαζικά να πουν το τελευταίο αντίο.

Ο σορός του βουλευτή βρισκόταν από τις 9 το πρωί στον Μητροπολιτικό ναού Εισοδίων της Θεοτόκου με την εξόδιο ακολουθία να ξεκινά περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Το “παρών” στην κηδεία έδωσε πλήθος επισήμων και πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλης Διγαλάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Ταραντίλης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Αντρέας Ξανθός, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

"google ad"

Επίσης, παρευρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο γνωστός συγγραφέας και αδελφικός φίλος του Μανούσου Βολουδάκη Χρήστος Χωμενίδης, ο Χρήστος και ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και ο Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με την Λαϊκή Συσπείρωση Αλέκος Μαρινάκης, η Μαρία Βλαζάκη και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας και η υποψήφια βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ Λίτσα Κουρουπάκη, ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Γιώργος Τζανακάκης και άλλοι.

Στον επικήδειο λόγο του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τελευταία φορά που βρέθηκαν μαζί στην ακριτική Γαύδο, καθώς και στο μήνυμα του εκλειπόντα όταν για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παραστεί στην περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο.

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον άξιο βουλευτή και επιστήμονα, τον ευγενικό συνεργάτη και υποδειγματικό οικογενειάρχη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ μίλησε και για την Σφακιανή καταγωγή και περηφάνεια του εκπλειπόντα, την πορεία του ως υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τις σχέσεις που είχε αναπτύξει μαζί του τονίζοντας πως ήταν «σχέσεις στέρεες και βασισμένες στην ειλικρίνεια και την αγάπη για την Κρήτη και την πατρίδα».

Απευθυνόμενος, δε, στη σύζυγο και τα παιδιά του Μανούσου Βολουδάκη επεσήμανε: «Θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για σένα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στον επικήδειο λόγο του με αναφορά σε λόγια του Νίκου Καζαντζάκη από το τελευταίο βιβλίο του «Ανήφορος»:

«Ο Καζαντζάκης γράφει πως έτσι μονάχα σώζεται η ζωή. Και τι θα πει σώζεται; Ανεβαίνει. Κι εσύ Μανούσο πρόλαβες να σώσεις τη ζωή ανεβάζοντάς την σε ήθος, σε προσφορά και σε ευγένεια» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο δήμαρχος Χανίων στον επικήδειο λόγο του είπε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή ημέρα είναι μέρα θλίψης και οδύνης για όλους μας στα Χανιά. Σήμερα με ανείπωτο πόνο, σύσσωμη η τοπική κοινωνία των Χανίων και η πολιτική ζωή της χώρας, αποχαιρετά έναν άξιο άνθρωπο που εκπροσώπησε τους πολίτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Υφυπουργός και προσέφερε τις υπηρεσίες του στη διοίκηση της Ελλάδας, με όποιον τρόπο του ανατέθηκε.

Θεσμικά ως δήμαρχος, αποτίνω το ύστατο χαίρε και τον δέοντα φόρο τιμής σε έναν εν ενεργεία βουλευτή του τόπου μας, που από το 2007, εκπροσώπησε τα Χανιά στην κεντρική εξουσία συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της πολιτικής προσφοράς της οικογένειας του. Υπήρξε ένας παθιασμένος δημοκράτης, ένας λαμπρός λειτουργός του κοινοβουλευτισμού, που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του τόπου του και των πολιτών και διεκδικούσε με πάθος και ενθουσιασμό για το καλό των Χανίων.

Στις διεκδικήσεις του ο Μανούσος δεν επιδίωξε ποτέ να είναι ευχάριστος, πάντοτε όμως υπήρξε επίμονος και τεκμηριωμένος, έχοντας αποκτήσει μια στιβαρή και συνολική πολιτική κοσμοθεωρία, που λειτουργούσε ως αταλάντευτη πυξίδα στο μακρύ πολιτικό του ταξίδι.

Και ήταν ένα ταξίδι άξιο θαυμασμού και σεβασμού, από φίλους και αντιπάλους, όπως φάνηκε περίτρανα, τώρα που μας αποχαιρετά.”

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν επίσης ο μητροπολίτης Δαμασκηνός, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο φίλος του Χρήστος Χωμενίδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών Ανδρέας Μανουσέλης, η αντιδήμαρχος Σφακίων Αφροδίτη Σφηνιά.

Μετά την εξόδιο ακολουθία πολίτες και επίσημοι καθώς και η οικογένεια του Μανούσου Βολουδάκη ξεκίνησαν σε πομπή από το κέντρο των Χανίων μέχρι το κοιμητήριο του Αγίου Λουκά.

Η ταφή έγινε με μέλη της Ένωσης Σφακιανών Χανίων να τραγουδούν “Το Έπος του Διγενή”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ