22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συλ. Εργαζομένων ΟΤΑ: “Oύτε ασπιρίνη δεν είναι” η πρόσληψη 9 συμβασιούχων στην Πολεοδομία Χανίων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων, εκφράζει την αγανάκτησή του για την υποστελέχωση και τον τεράστιο φόρτο δουλειάς που παρατηρείται στην Πολεοδομία Χανίων τονίζοντας ότι η πρόσληψη 9 συμβασιούχων για 1,5 χρόνο δεν είναι “ούτε ασπιρίνη”

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι και στην Πολεοδομία Χανίων (Υπηρεσία Δόμησης – ΥΔΟΜ.), τα τελευταία χρόνια ζουν την αποδυνάμωση και διάλυση των υπηρεσιών με διάφορους τρόπους, προκειμένου αυτές να περάσουν ολοκληρωτικά στους ιδιώτες (ήδη έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό μεταφορά αρμοδιοτήτων των ΥΔΟΜ σε ιδιώτες μηχανικούς).

Η υποστελέχωση, η πολυνομοθεσία, οι ασφυκτικές προθεσμίες και οι ποινικές ευθύνες με τις οποίες επιφορτίζονται ασκώντας τα καθήκοντά τους είναι τεράστιες. Δικαίως βαρέθηκαν να συνεχίζουν να «βάζουν πλάτη» και να τους κοροϊδεύουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις για τη δήθεν στήριξή τους και την δήθεν προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων τους.

Αυτή την περίοδο οι συνάδελφοί μας στην ΥΔΟΜ. του Δήμου Χανίων αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και συμμετέχουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις τριών (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΜΗΤΕΔΥ) ομοσπονδιών που αφορούν σε αποχή από κάποια από τα καθήκοντά τους, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την στελέχωση των υπηρεσιών με επαρκές ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό , με αξιοπρεπείς αυξήσεις μισθών .

Οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιδημάρχου της ΥΔΟΜ. του Δήμου Χανίων Κου Χαζηράκη Νίκου, ότι οι προσλήψεις 9 συμβασιούχων μηχανικών για 1,5 χρόνο, μέσω της ΔΕΠΑΝ (αναπτυξιακή εταιρία που έχουν συστήσει διάφοροι δήμοι) «είναι μία λύση η οποία θα λύσει τα χέρια» και ότι «θα καλύψουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της πολεοδομίας» αποτελούν πρόκληση στους συναδέλφους μας της υπηρεσίας. Αφενός γιατί όπως οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας εκεί γνωρίζουν, όσοι μηχανικοί προσληφθούν, μέχρι να μάθουν τις ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας θα φύγουν, αφετέρου όσες γνώσεις αποκομίσουν από την υπηρεσία δεν θα παραμείνουν στο όφελος της υπηρεσίας, αλλά θα αξιοποιηθούν στην μετέπειτα πορεία αυτών.

Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να είναι δίπλα στον αγώνα που δίνουμε για πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού παρουσιάζει ως λύση κάτι που ούτε ασπιρίνη δεν είναι. Την περίοδο λοιπόν που οι τρείς μας ομοσπονδίες απαιτούν «Κατάργηση του νομικού πλαισίου που επιτρέπει τις προσωρινές και νομικά επισφαλείς ή αμφισβητούμενες λύσεις ανάθεσης καθηκόντων Δημόσιας Αρχής σε Συμβασιούχους Έργου, ή στην ΕΕΤΑΑ ή στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς», έρχεται η δημοτική αρχή των Χανίων να υπερηφανευτεί ότι είναι η πρώτη πανελλαδικά που εφαρμόζει τέτοια σύμβαση.

Δεν έφτανε ο Υπουργός κ. Βορίδης που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους στις Υπηρεσίες δόμησης με προσπάθεια να κηρυχθεί ως παράνομη και καταχρηστική η αποχή τους , έχουμε και τις επικοινωνιακές τρικλοποδιές της δημοτικής αρχής που αντί να ενισχύουν τον αγώνα τους, ουσιαστικά τον υπονομεύουν.

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στην υπηρεσία δόμησης και τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί ο αγώνας απέναντι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων είναι αγώνας όλων των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες.

Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας.

Διεκδικούμε:

  • Επαρκή στελέχωση των ΥΔΟΜ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός όπως η ΔΕΠΑΝ!
  • Νομική Υποστήριξη σε κάθε ΥΔΟΜ από εξειδικευμένους Νομικούς σε όλους τους υπαλλήλους καθώς και Νομική Κάλυψη των Υπαλλήλων για τις Υπηρεσιακές διώξεις που υφίστανται.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Αναπλήρωση όλων των απωλειών στο εισόδημα και στα άλλα δικαιώματά μας.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
  • Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ