14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΠΑΣΟΚ: Η πρώτη αντίδραση για την παραίτηση Δημητριάδη – « Η κυβέρνηση ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης»

Ημερομηνία:

Σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Μία μέρα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Γεωργιάδη να εμπλέκεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη μέσω του συστήματος Predator, ο ανιψιός και συνεργάτης του Πρωθυπουργού υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν: «Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές αυτής της νοσηρής υπόθεσης απόπειρας παγίδευσης του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Πρέπει να μάθουμε τα πάντα για τη δράση του predator στην Ελλάδα. Με τις παραιτήσεις η κυβέρνηση ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης αλλά αυτό δεν μας αφορά. Προτεραιότητα μας η θεσμική ενίσχυση της πολιτείας μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να απειλήσει τη δημοκρατία μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πάντως, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...