21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εξοντωτική φορολόγηση της αγροτιάς

Ημερομηνία:

ΠΑΣΥ – Γραματεία Χανίων: Εξοντωτική φορολόγηση της φτωχομεσαίας αγροτιάς επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. | Οπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο, από το 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα του 2013, θα επιβληθεί συντελεστής φορολόγησης 13% για αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες.

Οι φτωχοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες χαρακτηρίζονται επιτηδευματίες και θα εξαναγκαστούν να κρατάνε λογιστικά βιβλία, πράγμα που σημαίνει κατάργηση του αφορολόγητου ποσού, άρα θα πληρώνουν ακόμα μεγαλύτερο φόρο. Παράλληλα, θα πληρώνουν και τέλος επιτηδεύματος, το οποίο επίσης αναμένεται να αυξηθεί.

Δηλαδή, ένας αγρότης με καθαρό εισόδημα 6.000 ευρώ θα πληρώνει από το 2014 φόρο 780 ευρώ φόρο και θα έχει να πληρώσει επιπλέον και το τέλος επιτηδεύματος, που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 400 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει τα 700 ευρώ! Δηλαδή, μπορεί να φτάνει τα 1.500 ευρώ φόρο, όταν προ μνημονίου για τέτοιο ποσό και μέχρι 12.000 ευρώ, δεν υπήρχε καν φόρος! Κι από κοντά έρχεται και φόρος για τα χωράφια… ΕΕ, ΔΝΤ και συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, βάζουν βαθιά το χέρι στις τσέπες της φτωχομεσαίας αγροτιάς, κλέβοντας ακόμα και τα λιγοστά ευρώ που της απομένουν ως εισόδημα.

Και αποτελούν προκλητική κοροϊδία οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα επιδοτείται το κόστος των λογιστών για την τήρηση των λογιστικών βιβλίων. Δηλαδή, τη θηλιά που θα φορολογείται η φτώχεια της αγροτιάς η τρικομματική κυβέρνηση τη δίνει τσάμπα…

Αυτή η ολέθρια πολιτική οδηγεί τους φτωχομεσαίουςαγροτοκτηνοτρόφους στην απόγνωση και την καταστροφή, όπως επίσης συμβαίνει με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαποσχολούμενους. Η φτωχή αγροτιά δεν αντέχει άλλα φορολογικά βάρη και έχει ένα ακόμα λόγο να αντιδράσει αγωνιστικά και να παλέψει σε κοινό μέτωπο με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Αλλη λύση δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...