20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

ΠΑΣΥ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ: Τσακίζουν τους φτωχούς αγρότες

Ημερομηνία:

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αγροτικών καλλιεργειών και εδαφικών εκτάσεων σε ολοένα και λιγότερα χέρια μεθοδεύει η συγκυβέρνηση μέσα από τα απανωτά ασήκωτα χαράτσια στους αυτοαπασχολούμενους φτωχούς αγρότες.Από το 2014, το σημερινό χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα επεκταθεί και στις αγροτικές καλλιέργειες, βοσκοτόπια, σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, στην κυριολεξία σε κάθε σπιθαμή γης. Το θέμα συζητείται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) της συγκυβέρνησης. Προετοιμάζοντας το έδαφος κάνουν λόγο για κατ’ αποκοπή χαράτσι που σε μεσοσταθμικά επίπεδα θα ξεπερνά τα 10 ευρώ το στρέμμα.

Η επίθεση φοροεξουθένωσης των φτωχών αγροτών έχει και συνέχεια με το νέο φορολογικό σύστημα, που ήδη έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί στα αγροτικά εισοδήματα επίσης από το 2014. Ειδικότερα, στο 13% θα μπαίνει ο φόρος και θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος». Ταυτόχρονα καταργείται και το σημερινό καθεστώς, γίνεται υποχρεωτική, για όλους τους αγρότες, η χρήση λογιστικών βιβλίων, καταπώς ισχύει και για τους αυτοπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Αντίθετα, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε μεγάλες καπιταλιστικές ιδιοκτησίες αποτελούν τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ, εξέλιξη για την οποία έγκαιρα είχε προειδοποιήσει η ΠΑΣΥ. Οι αγρότες σε συμμαχία με τους εργάτες – αυτοαπασχολούμενους μπορούν να βάλουν φρένο σε αυτήν τη σφοδρή αντιαγροτική – αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το μηδέν ξανά η δίκη στο Μάτι μετά την έφεση της Εισαγγελίας

Από μηδενική βάση θα κριθεί η υπόθεση για τη...

Ακρίβεια: Έξι στους δέκα «μόλις τα βγάζουν πέρα» – Κλιμάκωση των προβλέψεων για άνοδο των τιμών

Στοιχειώνει τα ελληνικά νοικοκυριά η ακρίβεια κάτι που αποτυπώνεται...

Πολάκης κατά πάντων μετά την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca

Την οργισμένη αντίδραση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Astra...

Ο ράπερ Macklemore ξαναχτυπά υπέρ φοιτητών και Παλαιστινίων – Νέο τραγούδι

Ένα νέο κομμάτι, το Hind’s Hall, το οποίο παρέχει σθεναρή...