14.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Περιοδεία Μαρινάκη στο Δήμο Μουσούρων

Ημερομηνία:

Στον πρώην Δήμο Μουσούρων περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της περιοχής που στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εστίασε στα μεγάλα προβλήματα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να μειώνεται. Αναφερόμενος στην τακτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία «βάζει χέρι» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, όπου κατατίθενται οι αγροτικές επιδοτήσεις και άλλες ενισχύσεις, προκειμένου να εισπράξει «με το στανιό» τις απλήρωτες ασφαλιστικές οφειλές τους προς τον ΟΓΑ, τόνισε:
«Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρο πάνω από 250.000 μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΟΓΑ, όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν, καθώς η ΚΑΠ της ΕΕ και οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν μειώσει σημαντικά το εισόδημά τους.
Με τη συγκρότηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), προωθούν την είσπραξη των οφειλών μέσω των αγροτικών ενισχύσεων. Με αυτόν τον τρόπο, οι όποιες αγροτικές ενισχύσεις των αγροτών θα συμψηφίζονται με τις οφειλές σε ΕΛΓΑ, που αύξησε εκ νέου τα ασφάλιστρα για το 2014, σε ΟΓΑ, στις Εφορίες, σε δάνεια από τις τράπεζες.
Χρειάζεται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι αγροτικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες να διεκδικήσουν ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη και σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ, χωρίς καμία εξαίρεση.
Και αυτή η εξέλιξη, ας αποτελέσει ακόμη ένα λόγο για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγωνιστές των μπλόκων, να στείλουν με την ψήφο τους ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτών των πολιτικών και πρακτικών, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρειες και Δήμους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...