14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Λασίθι: Αντιφασιστική πορεία ενάντια στην πρόσδεση του πλοίου c star ακροδεξιάς οργάνωσης στο λιμάνι της Ιεράπετρας – Αντιδραση και από PES Crete για τον ενδεχόμενο ελλιμενισμό του C Star

Ημερομηνία:

Δευτέρα 31/7/17 : Το πλοίο C Star  βρίσκεται στα νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας( παραμένει ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα 12 μίλια νοτιοανατολικά του Κουφονησίου.).Πρόκειται για ένα πλοίο που ναυλώθηκε από ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identity στα πλαίσια της επιχείρησης “Defend Europe” και έχει σκοπό την να εμποδίσει τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων που διασχίζουν την Μεσόγειο, από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία.

Αντιφασιστική Πορεία έγινε το βράδυ της Δευτέρας 31/7  στο κέντρο της πόλης της  Ιεράπετρας από περίπου 100 άτομα απο πολλες περιοχές της Κρήτης  ενάντια στην πιθανή προσάραξη του πλοίου c star της ακροδεξιάς οργάνωσης Generation Identity στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Στις 29 Ιουλίου στο λιμάνι της πόλης Κατάνια της Σικελίας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από πλεούμενα με σκοπό τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού και σύνθημα: “Closed forRacists” (κλειστό για ρατσιστές). Αιτία αποτελούσε η επικείμενη άφιξη στο λιμάνι του πλοίου C Star. Περίπου 20 πλεούμενα, καγιάκ, ιστιοφόρα και φουσκωτές λέμβοι έπλευσαν στο λιμάνι, ζητώντας από τις αρχές να εμποδίσουν την πρόσβαση του πλοίου.

Στις 27 Ιουλίου το C-Star ήδη απέπλευσε από το  λιμάνι της Αμμοχώστου στην Κύπρο, όπου είχε παραμείνει τις προηγούμενες μέρες. Το πλήρωμά του είχε κρατηθεί προσωρινά από τις τουρκοκυπριακές αρχές με την κατηγορία ότι έφερνε παράνομα στην Ευρώπη 20 μετανάστες από την Σρι Λάνκα.

Αντιδραση PES Crete για τον ενδεχόμενο ελλιμενισμό του C Star

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος τμήμα Κρήτης στάλθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου αλλά και σχόλια ακτιβιστών από την Ευρώπη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκύπτει ότι το πλοίο C Star που έχει ναυλωθεί από το ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο  Génération Identitaire (GI) στο πλαίσιο της επιχείρησης του δικτύου “Defend Europe”, πρόκειται να ελλιμενιστεί σήμερα 31/08/2017 στο Λιμάνι της Ιεράπετρας. Η πορεία μάλιστα που το πλοίο σημαίας Μογγολίας και μήκους 40 μέτρων ακολουθεί, σύμφωνα με το Marine Traffic, επιβεβαιώνει την προσέγγιση του στο Νησί μας.

Κρίνουμε σκόπιμο, να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση στο πλοίο της ακροδεξιάς οργάνωσης, που σκοπό έχει, κατά δήλωση τους, να παρεμποδίσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο, να ελλιμενιστεί στην Ιεράπετρα ή σε άλλο λιμάνι της Κρήτης.

Κάτω από καμία συνθήκη η Κρήτη δεν πρέπει να προσφέρει φιλοξενία σε ακροδεξιές οργανώσεις που προσβάλουν τους αγώνες και την ιστορία του Νησιού μας.

Παρακαλούμε τα λιμεναρχεία του Νησιού και η Εισαγγελία να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια της Κρήτης (ενδεχομένως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το άρθρο 147 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου)

Εκτός του συμβολισμού που οφείλουμε να στείλουμε ως Κρητικοί, θέτουμε υπ όψιν σας νομικής φύσεως προβλήματα που αντιμετώπισε το πλοίο της ντροπής λίγες μέρες πριν στα Κατεχόμενα, τον παράνομο σκοπό του να εμποδίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και τις έντονες αντιδράσεις πολιτών που έχει μέχρι σήμερα συναντήσει στα λιμάνια τα οποία προσέγγισε.

Με πληροφορίες από candiaalternativa.info

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή άφιξη κρουαζιερόπλοιων στη Σούδα με 4.746 επιβάτες

Συνολικά 4.746 επιβάτες έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι...

Η Ντόρα, το Κόσοβο και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι αποφάσεις Ευρωπαϊκών Οργανισμών, ακόμη και όταν αφορούν σε...