17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Περισσεύει κάτι για την 7η δόση κύριε Τσάντ;

Ημερομηνία:

του Δημήτρη Τσαλαπάτη

«Φόνος εκ προμελέτης σε συσκευασία δώρου» είναι αυτό που προωθεί η Κυβέρνηση . Έτσι χαρακτηρίζει η κοινή γνώμη το χθεσινό «νομοσχέδιο» που έχει και την βούλα δυο πρώην καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου- υπουργών (Βενιζέλος -Λοβέρδος) και τουλάχιστον δυο τέως συνδικαλιστών-βουλευτών (Κουτρουμάνης- Πρωτόπαπας). Είναι οι νέες κυβερνητικές επιδόσεις που σφίγγουν ακόμη περισσότερο τον βρόγχο στα εργασιακά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες του λαού. Και όλα αυτά συμβαίνουν με την τρόικα στην πλατεία, να γελάει με τις τελευταίες παραστάσεις του έργου της με τίτλο «Κυβέρνηση Παπανδρέου», αφού ηθοποιοί και κομπάρσοι τραυλίζουν τώρα αντιμέτωποι με τον κόσμο να τους μουντζώνει. Η τρόικα πάντως, όπως ακούγεται τώρα και από το mega – υποβολείο (η αλλοιώς παράθυρα) απλώς ζητάει περικοπές δαπανών. Τα όπλα, τα θύματα και τον τόπο εκτέλεσης επιλέγει το κυβερνητικό απόσπασμα, καταγγέλλουν οι πιο τολμηροί. Έτσι η καινούργια πατέντα, που δόθηκε σε δόσεις χθες το βράδυ στη δημοσιότητα, αφορά το τσαλάκωμα κάθε έννοιας εργασιακών συνθηκών και δικαίου στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. – Στον ιδιωτικό τομέα τελειώνουν με μια διάταξη –κλειδί οι συλλογικές συμβάσεις, το συνδικαλιστικό δικαίωμα και τα σωματεία. Δηλαδή καταργείται η πάγια αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, και δίκαιο γίνεται ό νόμος του Δασκαλόπουλου, ώστε ο κάθε εργοδότης, # να στήνει σωματεία στα μέτρα του, να μαγειρεύει επιχειρησιακές συμβάσεις που εξυπηρετούν το μαγαζί και ο κόσμος απλώς να δουλεύει # να δίνει μισθούς Κίνας η έστω αντίδωρο. # να ανοίγει ο δρόμος για το δόγμα ότι πεις αφεντικό σε όλα. – Στο δημόσιο δεν φτάνουν οι περικοπές και τα δώρα (Χριστούγεννα και Πάσχα) που τα έφαγε το σκοτάδι. Με το καινούργιο ενιαίο μισθολόγιο (έρχονται περικοπές μέχρι και 40 %), την εφεδρεία (που πετάει στο δρόμο 30.ΟΟΟ κόσμο) και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, επέρχεται η πλήρης χειραγώγηση του δημοσίου υπαλλήλου από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Κάπως έτσι ο μικρός υπάλληλος,ο νέος θα σκύβει το κεφάλι, στον προϊστάμενο. Αυτός θα σπάει την μέση στο διευθυντή, εκείνος θα κάνει ότι του υπογράφει ο γενικός και ό…μεγάλος ο κομματικός θα κάνει το παιχνίδι. Όσο για τις ΔΕΚΟ η εφεδρεία ταυτίζεται τώρα, με 12μηνη προειδοποίηση πριν την απόλυση, επειδή εκεί, υπάρχουν ακόμη οι αποζημιώσεις και συλλογικές συμβάσεις που με τον τρόπο αυτό καταργούνται χωρίς δεύτερη κουβέντα με μια διάταξη-φερετζέ της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο.

Άλλωστε όλα βγαίνουν στο σφυρί ΔΕΗ, πετρέλαια, λιμάνια, αέριο,ορυκτός πλούτος,δρόμοι, κτίρια, ΕΡΤ, εκτάσεις-φιλέτα, νησιά. Και δίνονται όσο-όσο. Φτάνει ο αγοραστής νάχει πιστωτική κάρτα και να μιλάει γερμανικά έστω και σπασμένα. Εκτός και φοράει κελεμπία οπότε γίνονται δόσεις και βγάζει αναμνηστική φωτογραφία με τον Γιώργο ή αν είναι βήτα διαλογής με τον Χρυσοχοίδη. Με τον ίδιο «νόμο-σκούπα» που πήγε στη Βουλή, σφάζονται εφάπαξ, συντάξεις αφορολόγητο, ανεβαίνουν πάλι οι φόροι για μικρά και μεσαία εισοδήματα (και μάλιστα αναδρομικά) ενώ τα τέλη στα ακίνητα και ένα σωρό χαράτσια μετατρέπονται σε φόρους, «για να μην πέσουν ως έκτακτες εισφορές στα δικαστήρια». Και αυτοί πάνε να μείνουν κι άλλο στο σβέρκο μας παρόλο που συνειδητοποιούν, πώς δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να δώσουν για την 7η δόση. ΥΓ. Δεν επιβεβαιώνεται, μέχρι στιγμής, η έκδοση διαβατηρίου στο όνομα Γεώργιος Τριανταφυλλίδης-Τσάντ.

www.styx.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...